Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Augusztus 05. 09:16, péntek | Belföld
Forrás: mti

Zivatarok kíséretében enyhül a hőség

Zivatarok kíséretében enyhül a hőség

Egyelőre fokozódik a hőség, szombaton azonban már egy hidegfront hoz enyhülést, viharos széllel, záporokkal és zivatarokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyére a hőség veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetés. Míg Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzésben azt írták: pénteken eleinte többnyire napos idő várható, majd a kora délutáni óráktól kezdetben nyugaton, este már a középső területeken is erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főként a Dunántúlon egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön néhol meg is erősödik a szél, majd délutántól a Dunántúlon és a Kisalföldön viharossá is fokozódik. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között alakul.

Szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sokfelé várható zápor, zivatar. Napközben elsősorban az ország középső harmadán lehetnek zivatarok, de délutántól arrafelé is egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Nyugaton délelőttől szakadozik a felhőzet, a középső országrészben még gyakran lesz erősen felhős az ég, míg a Tiszántúlon többórás napsütés várható. Ezzel együtt viszont nagy területen megerősödhet, főként a Dunántúl északi részén időnként viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. A nappali maximumok a Tiszántúlon még 30 fok körül, másutt már 23-28 fok között alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el