Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 12. 18:12, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Viharos széllel jön a kedd

Viharos széllel jön a kedd

Viharos szél, zápor, zivatar – ez vár ránk kedden. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 17 fok között valószínű, de északkeleten helyenként hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 27, 33 fok között alakul.

Kedd hajnalban északnyugaton, majd délután már másutt is többször erősen megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton, északon zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, kedden napközben megerősödik, nyugaton néhol, valamint zivatar környezetében viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 17 fok között valószínű, de északkeleten helyenként hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 27, 33 fok között alakul.

Újabb hidegfront jön, de nem hoz enyhülést
Fotó: OMSZ

Szórványos eső, záporeső

Kontinensünk északi részén egy hatalmas méretű ciklon helyezkedik el, emiatt ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és szórványosan esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk középső és déli vidékének időjárását anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezett jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi tájain általában 16, 25 fok között alakul. Ennél jóval melegebb van délen, délkeleten, ahol a délutáni órákra többnyire 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 38, 41 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, meleg, majd nedvesebb, hűvösebb levegő érkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: