Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 27. 17:08, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a TeSzedd! akcióra

Vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a TeSzedd! akcióra

Vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a március 18-tól 24-ig tartó, immár nyolcadik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra a teszedd.hu oldalon

– hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A szaktárca az egyhetes márciusi rendezvénnyel is csökkenti az illegális lerakók számát, pályázatokkal és szemléletformáló akciókkal segíti a termelődő hulladék mennyiségének mérséklését, a megfelelő hasznosítást.

Kiemelték: a 2011 óta hagyományosan megszervezett TeSzedd! akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá vált. A kezdeményezéshez eddig összesen közel 1 millió ember csatlakozott, a rendezvénysorozat ideje alatt a korábbi években 11,1 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze országosan 1500-2000 helyszínen.

A begyűjtött szemetet az ITM szállíttatja el a közszolgáltatókkal, azt a hulladéklerakókban ártalmatlanítják – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a tárcának fontos feladata az illegális lerakók felszámolása is, amely az év elején kiírt pályázat útján mintegy 240 millió forint forrást biztosított az önkormányzatok számára, ezzel segítve az elhagyott hulladékhalmok felszámolását. Emellett törekszik arra, hogy szemléletformáló akciókkal csökkentse az illegális lerakást és javítsa a szelektív gyűjtés arányát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére