Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Május 28. 14:41, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újra részt vehetnek nézők a sportrendezvényeken Szerbiában

Újra részt vehetnek nézők a sportrendezvényeken Szerbiában

Szerbiában a jövő héttől újra lehetnek szurkolók a futballmeccseken és a szabadtéri tömeges rendezvényeket is engedélyezik, Montenegró pedig további hiteltörlesztési moratóriummal segítené a gazdaság talpra állását.

Szerbiában szerdáról csütörtökre 11 227-ről 11 275-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Június elsejétől engedélyezik az ezerfős szabadtéri rendezvényeket, és nézők is részt vehetnek a sportrendezvényeken a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett.

Koszovóban egy nap alatt eggyel, 1048-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Már jelentősen többen gyógyultak ki a Covid-19 betegségből, mint ahány aktív fertőzött van. A gyógyultak száma 801, az aktív fertőzöttek száma 217, míg a betegségbe a járvány kezdete óta harmincan haltak bele.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 2014-ről 2039-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Az egészségügyi miniszter közölte, hogy a szomszédos országokkal egyeztetve nyílhatnak meg a határok. Várhatóan a jövő héten már lehet üzleti útra vagy családlátogatásra utazni a szomszédos országokba, és onnan Észak-Macedóniába, június 15-étől pedig korlátozások nélkül nyitnák meg a határokat mindenki számára.

Bosznia-Hercegovinában csütörtökre 2416-ról 2435-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A nyugat-balkáni ország szerdán 20 tonnányi egészségügyi felszerelést kapott az Egyesült Arab Emírségektől a koronavírus-járvány kezelésére. A maszkok és kesztyűk mellett 40 lélegeztetőgép is érkezett.

Montenegróban több mint három hete nem jelentettek új esetet. A járvány ideje alatt 324-en fertőződtek meg. A bankok márciusban központi utasításra 90 napos hiteltörlesztési moratóriumot vezettek be. Ezt most a bankok egyéni elbírálás szerint további 30, 60 vagy 90 nappal meghosszabbíthatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése