Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 05. 16:25, kedd | Helyi
Forrás: PH

ÚJ SZOLGÁLTATÓ AZ EGRI, ISKOLAI KÖZÉTKEZTETÉSBEN

ÚJ SZOLGÁLTATÓ AZ EGRI, ISKOLAI KÖZÉTKEZTETÉSBEN

Szeptember 1-jétől új szolgáltató látja el a gyermekétkeztetési feladatokat Eger Önkormányzata szervezésében, hét egri általános iskolában és négy középiskolában, illetve kollégiumban.

A számos, minőségi garanciát is tartalmazó közbeszerzési eljárás során a TS Gastro Kft. nyerte el a megbízást, amely magába foglalja a speciális diétát igénylő gyermekek ellátását is. Az ország több területén működő cég 15 városban, több mint 20 ezer gyermek étkezéséről gondoskodik naponta, a 2017/2018-as tanév kezdetétől immár Egerben is.

Az érintett egri intézmények: Balassi Bálint Általános Iskola; Tinódi Sebestyén Tagiskola; Móra Ferenc Tagiskola és Előkészítő Szakiskola; Hunyadi Mátyás Általános Iskola; Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola; Lenkey János Általános Iskola; Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium; Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium; Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium.

Szucsik György, a Közgyűlés Városi Szociális és Családügyi Bizottságának elnöke a témáról tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat kiírásának fókuszában a gyermekek számára minőségi étel nyújtása mellett e minőség ellenőrizhetősége és a szolgáltatást igénybe vevő egri családokkal, szülőkkel való folyamatos kapcsolattartás, visszacsatolás lehetősége állt. A versenyző feleknek referenciákkal, szakmai képzettség és tapasztalat pontos megjelölésével kellett igazolniuk azt, hogy a vállalkozás alkalmas a minőségi feladatvégzésre. Minden, a közbeszerzésben szereplő kitétel a minőség, az ellenőrizhetőség és a fogyasztói kapcsolattartás irányába mozdította el az egri, iskolai gyermekétkeztetés rendszerét. Továbbra is alapvető szempont volt az, hogy a nyersanyag-beszerzésben előnyt élvezzenek az Egerben és a város környékén tevékenykedő őstermelők.

A tanácsnok hozzátette: Eger Önkormányzata az elmúlt két év átlagához képest megközelítőleg megkétszerezte a gyermekétkeztetésre fordított kiadásait, ami 2017-ben csaknem 160 millió Ft-ot jelent a városunk költségvetésében. Az érintett hét általános iskolában - éves szinten - összesen csaknem 238 ezer adag tízórai, megközelítőleg 435 ezer adag ebéd és 238 ezer adag uzsonna elkészítéséről van szó. Középiskolákban és kollégiumokban a feladat – korábbi évek adatain alapuló becslés szerint - több mint 19 ezer adag reggeli/év, több mint 31 ezer adag tízórai/év, 42 ezer adag ebéd, több mint 31 ezer adag uzsonna és megközelítőleg 21.600 adag vacsora/év elkészítését jelenti. A szolgáltató végzi a négyféle diétás étkeztetést is, minisztériumi rendelet szerint, a mindenkori szükségnek megfelelően. Az új szolgáltató által elnyert megbízás 2017. július 31-től 2022. július 31-ig tart.

Takács Zsolt, a vállalat ügyvezetője kiemelte:

A TS Gastro Kft. a korábbi négy főzőkonyha helyett egyetlen, korszerű főzőkonyhát hoz létre Eger városában, a Bem tábornok utca 3. szám alatt, melyet az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményén keresztül Eger Önkormányzata biztosít számukra. Ezzel egyidejűleg a többi, iskolákban működő konyhát melegítőkonyhaként korszerűsítik. A cég a „központi” főzőkonyha létrehozásával egységesen biztosítja a garantált és ellenőrizhető ételminőséget, minden egri iskolás számára.

A cégvezető hozzátette: a szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok diákjai és a kollégiumi fiatalok szeptember 25-től kétféle főételből választhatnak. A társaság fő célkitűzése, hogy minél több egri iskolás számára tudjon választékos, minőségi szolgáltatást nyújtani.

Bodnár Gábor, a gyermekétkeztetést az önkormányzat részéről koordináló Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének igazgatója kiegészítésként aláhúzta: a fentieken túl jó hír az egri családok számára, hogy a térítési díj az előző tanévihez képest nem emelkedik. Hasznos gyakorlati tudnivaló, hogy a befizetéseket szeptember 11-12-13-án lehet megtenni, s természetesen az EKVI továbbra is lehetőséget biztosít az átutalással történő fizetésre. A megrendeléseket az intézménynél a gyermekek és a szülők számára ismerős, tapasztalt munkatársaik várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.