Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2015. Augusztus 13. 07:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

A légszennyező anyagok forrását beazonosító, valamint a káros részecskéket elemző és mérő rendszert dolgozott ki a TDT Altenergia Zrt. egy több mint 700 millió forint összköltségvetésű projekt keretében.

A cég az MTI-vel szerdán közölte, hogy mintegy 490 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projekthez.

A cég közleménye szerint a fő feladat egy lézeres részecskeelemző műszer kifejlesztése volt, amely az eddigieknél több paraméterrel tudja jellemezni a vizsgált részecskék sűrűségét. Az új mérési módszerek, műszerek és algoritmusok alkalmazása révén beazonosíthatók a szennyezőforrások, felmérhető a részecskék intenzitása és terjedésük mértéke is.

A TDT Altenergia Zrt. szerint az új műszer és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás a minimális mintavételezési ciklusidő miatt jól használható a repülőterek, nagyobb autópályák mentén a fő szennyezők kimutatására és kiszűrésére, valamint a vulkánkitörések utáni védekezés során.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a TDT Altenergia Zrt. éves nettó árbevétele tavaly 211 millió 990 ezer forint volt, adózott eredménye 55 millió forint.

Címkék: légszennyezés, mérő

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 18:02, vasárnap | Belföld

A nyugdíjakban januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés

Idén januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban; a költségvetési törvény 3 százalékos inflációt jelez előre 2021-re,

2021. Január 24. 17:00, vasárnap | Belföld

Szijjártó: nemzeti érdek az oltás menetének felgyorsítása

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2021. Január 24. 12:04, vasárnap | Belföld

Ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani

Vasárnaptól visszatér a télies időjárás, ezért a közútkezelő munkatársai már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, s azokat folyamatosan végzik

2021. Január 24. 10:10, vasárnap | Belföld

Meghalt 64 beteg, 1257-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 64, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1257 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.