Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 09. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Több gép landol nyáron a csabai reptéren

Több gép landol nyáron a csabai reptéren

A nyári szezon miatt egyre többen érkeznek légi úton is Békés megyébe.

 

Éves szinten hatszáz fel- és leszállást bonyolít le a Békéscsaba és Gyula közötti Békés Airport. Fodor József ügyvezető a Békés Megyei Hírlapnak azt mondta, a Békéscsaba és Gyula között elhelyezkedő, határnyitásra is alkalmas Békés Airport leginkább német gépeket fogad, de volt már szlovén, osztrák és horvát leszálló is.

A legnagyobb vonzerővel a fürdővárosok rendelkeznek. A legtöbbször hatszemélyes kisrepülőket fogad a repülőtér, maximum pedig harmincfős charterek landolhatnak. Éves szinten hatszáz fel- és leszállást bonyolít le a megyei Békés Airport. Fodor József ügyvezető a napi teendőkkel kapcsolatban elmondta: egy hónapon belül megtörténik az útburkolati jelek, a számok és a vonalak ismételt felfestése az 1200 méter hosszú és 30 méter széles pályán.

A szarvasi fel- és leszállóhely tulajdonosa, Takács Miklós közben azt mondta, hogy ők is kérték a reptérré minősítést, éves szinten 30 üzemnapra. A papírokat tavaly kellett beadni a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz. Az elmúlt hónap végéig lehetett volna a korábbi engedéllyel működni, azonban a hatóság malmai lassan őrölnek — szinte egyszerre érkezett be országos szinten a több mint ötven kérelem, sőt, a téli hónapokban nem lehetett elvégezni a szükséges vizsgálatokat, amibe öt hivatalt is bevontak —, ezért a minősítéssel kapcsolatos döntéseket sem hozták meg.

Módosították inkább a határidőt, a kérelmeket 2012. június 30-ig kell elbírálni, tehát a korábbi működés is addig folytatható. A repterek közül a legalacsonyabb minősítést kérték —mondta Takács Miklós. A tulajdonos ezt azzal indokolta, hogy a 600 méter hosszú és 80 méter széles füves le- és felszállópálya nem fogad túl sok gépet, a szarvasi térség még nem jelent akkora vonzerőt turisztikailag, hogy megérné magasabb osztályba soroltatni-írta a lap.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.