Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 03. 13:08, kedd | Belföld
Forrás: vasarnap.hu

Terence Hill: A magyarok vigyáznak rám

Terence Hill: A magyarok vigyáznak rám

Terence Hill visszautasította a hollywoodi csillogást, a Rambo főszerepét, a vérfürdőt, és helyette inkább személyes hitét helyezte élete középpontjába,

sőt – egy idő után a filmjeiben is igyekezett Isten iránti szeretetét megjeleníteni. Király Leventével, Terence Hill életrajzírójával beszélgettünk!

– Ön Bud Spencer és Terence Hill munkásságának nagy tisztelője, mindkettőjükkel volt alkalma személyesen találkozni, sőt – könyveket is írt róluk. Nemrégiben jelent meg a Terence Hill életútját bemutató kötete, a Zsugabubus. Mit jelent önnek ez a két színész?

– Igen, tavaly jelent meg a Piedone nyomában című könyvem, ami idehaza bestseller lett. Ezt követően merült fel bennem, hogy a Bud Spencerről szóló könyv mellé érdemes lenne készíteni egy Terence Hill életéről szóló kötetet is – így készült el a Zsugabubus.

Számomra sokat jelent ez a két személy, hiszen a generációm az ő filmjeiken nőtt fel. Általános iskolás koromban, amikor születésnapi összejövetelek voltak, mindig Bud Spencer és Terence Hill filmeket néztünk, eleinte VHS-kazettákon és fekete-fehérben!

A két olasz színész a gyermekkorom része lett, az irántuk érzett szeretetem és kötődésem máig megmaradt.

A mostani könyvek részben küldetéstudattal készültek; egyrészt hálás vagyok a Jóistennek, hogy olyan különleges helyzetbe kerülhettem, hogy egyedüli magyarként mindkettőjükkel találkozhattam, interjút is készíthettem velük. Másrészt valamit vissza is szeretnék adni a példaképeimnek is, akik a filmjeikkel annyi örömet okoztak, így a két kötet részemről egyben köszönetnyilvánítás is.

A teljes interjú ITT olvasható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.