Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Március 25. 13:15, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

TELJESSÉ VÁLIK AZ EGRI KERÉKPÁRÚT-HÁLÓZAT:

TELJESSÉ VÁLIK AZ EGRI KERÉKPÁRÚT-HÁLÓZAT:

CSÜTÖRTÖKÖN INDUL AZ ÉPÍTKEZÉS

Március 26-án, csütörtökön elindul Eger Önkormányzatának több mint 600 millió Ft-os kerékpárút-fejlesztési programja. Az 500 milliós uniós támogatással megvalósuló beruházás elkészültével Eger belterületén teljes, több mint 10 km-es (e célra épített, illetve felfestett) városi kerékpárút-hálózaton tekerhetünk majd, s a megyeszékhelyet közvetlen bringaút köti össze Felsőtárkánnyal, s így a Bükkel.

A kivitelezés elsőként az Árva-köztől indul északi irányba, majd hamarosan Felnémeten is megkezdik a munkát, s a két építkezés párhuzamosan halad majd. A kerékpárút-hálózat megépítésének határideje 2015 novembere.

Mindez egy újabb idegenforgalmi szegmensben teheti vonzóvá Egert. A beruházás a maga turisztikai hasznossága mellett nagy előrelépést hoz azoknak, akik eddig is előszeretettel tekertek Egerben, s reményeink szerint kedvet csinál azoknak is, akik ezt még nem próbálták ki, széles körben népszerűvé teheti a kerékpáros életformát a városunkban.


AUTÓSOK, FIGYELEM: nem lehet parkolni az Árva-közben!
Minderről a parkolókat üzemeltető EVAT Zrt. több formában tájékoztatást nyújt a közlekedőknek. Kérjük az autósokat, hogy a Széchenyi utca - Árva-köz - Zalár utca közötti részen fokozottan figyelmesen és ne rutinból hajtsanak! Minden gépjárművezetőt jó szívvel buzdítunk a Katona téri parkolóház használatára, amely fedett, őrzött és a most megszűnő kültéri várakozóhelyeknél olcsóbb parkolási lehetőséget biztosít Eger belvárosában. Emellett a Markhot és Knézich utcákban, illetve a Tűzoltó téren kialakított közterületi várakozóhelyeken lehet a közelben parkolni.

Címkék: hírek Eger, info Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára