Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Szeptember 29. 20:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Tartsák be a sebességhatárokat!

Tartsák be a sebességhatárokat!

A heves megyei rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek visszaszorítása érdekében a megengedett sebességhatáron belül közlekedjenek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feladatként kezeli a prevenciós célú közúti ellenőrzéseket. A sebességtúllépések és közlekedési balesetek visszaszorítása, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a megye közútjain, több helyszínen végeznek sebességellenőrzést.
A képen látható Opel típusú személygépjármű vezetője 2016. szeptember 24-én Egerben, az Árpád úton 50 km/h helyett 102 km/h sebességgel közlekedett lakott területen belül.
Megfelelő állapotú gumiabronccsal, száraz úttesten 50 km/h sebességgel haladva a féktávolság 31 méter, ezt a távolságot teszi meg a jármű vészfékezéskor az akadály észlelésétől a megállásig, Kevésbé határozott fékezés esetén ez a távolság 45 méterig emelkedhet.
Ha a járművezető 100 km/h sebességről alkalmaz vészfékezést, ebben az esetben a féktávolság 89 méter. Ennél a tempónál az akadály észlelése és a lassulás kezdete közötti 1,3 másodperc alatt 36 métert tesz meg a jármű.
A fenti adatok szerint, ha az autós 50 km/h sebességgel haladva egy hirtelen feltűnő akadály előtt éppen meg tudna állni, hasonló szituációban 100 km/h sebességgel haladva az akadály előtt még a fékezést sem tudná megkezdeni, azaz az akadállyal 100 km/h sebességgel ütközne.
A jelentős sebességtúllépés közlekedésbiztonsági szempontból rendkívül kockázatos, így a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága arra kéri a közlekedőket, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).