Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tartozik az adózók negyede

Tartozik az adózók negyede

Március végén megközelítőleg kétezer milliárd forintnyi köztartozást tartott számon az adóhivatal. Az adósok között félmillió cég és 1,2 millió magánszemély szerepelt – az adóval elmaradó polgárok tábora egy év alatt közel százezerrel nőtt. A hiányzó összegek behajtásáért a hatóság az első három hónapban négyszázezer végrehajtási intézkedést foganatosított - írja a Magyar Nemzet.

A tartozások beszedéséért négyszázezer hatósági lépést tettek, legtöbbször az inkasszó eszközéhez nyúlt a NAV. A hivatal az első negyedévben 280 ezer esetben próbálta meg leemelni az adósok bankszámlájáról a hiányzó forintokat.

Közel negyvenezer alkalommal a magánszemélyek munkabérének letiltásával próbálkozott a NAV, ám sokszor sikertelenül: tizenhatezer ügyben azért hiúsult meg az adóhatóság intézkedése, mert az érintettnek nem volt olyan legális munkabére, jövedelme, amelynek egy részét elvonhatták volna.

A behajtást tovább nehezítheti, hogy Szabó Máté ombudsman nemrégiben az Alkotmánybírósághoz fordult az adóhivatal végrehajtási gyakorlata miatt. A biztos azt kéri, a bírói testület semmisítse meg az adózás rendjét meghatározó törvény azon passzusát, amely szerint a bank anélkül köteles leemelni az adós számlájáról a pénzt, és az összeget az adóhivatalnak továbbítani, hogy a hatóság bemutatná a végrehajtás alapjául szolgáló okiratot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.