Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 30. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Szmogriadó Nyíregyházán

Szmogriadó Nyíregyházán

Tovább romlott a levegő minősége Nyíregyházán, ezért a város polgármestere vasárnaptól szmogriadót rendelt el – közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel.

A légköri szálló por (PM10) átlagkoncentrációja a Széna téri mérőállomás adatai szerint csütörtökön a tájékoztatási, majd pénteken és szombaton is meghaladta a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket. Szombaton a város területén köbméterenként 137 mikrogrammos értékeket regisztráltak, ez jóval túllépi az egészségügyi határértéket.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a város területén vasárnaptól visszavonásig teljes tűzgyújtási tilalmat rendelt el, amely magában foglalja a kerti hulladék és az avar égetésének tilalmát is. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a levegőminőség további romlásának elkerüléséért lehetőség szerint mellőzzék járművek használatát, és saját gépkocsi helyett a közösségi közlekedést vegyék igénybe, illetve kerüljék a vegyes tüzelésű berendezések, a kályha és a kandalló használatát. A légúti betegségben szenvedőknek, az időseknek és a kisgyermekeknek azt javasolják, hogy ne tartózkodjanak a szabadban.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint a levegőminőség jelentős javulása, illetve számottevő légmozgás az elkövetkező napokban nem valószínű, így a levegőminőség romlása tovább folytatódhat Nyíregyházán.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.