Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Január 27. 19:14, szombat | Sport
Forrás: mti - fotó: MTI

Szlovéniával találkozik a magyar válogatott a selejtezőben

Szlovéniával találkozik a magyar válogatott a selejtezőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovénia csapatával játszik a jövő januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.

A szombat délutáni, zágrábi sorsoláson az is eldőlt, hogy a párharc első mérkőzését Szlovéniában rendezik június 8. és 10., a visszavágót pedig Magyarországon játsszák június 12. és 14. között.

A szlovén együttes a nyolcadik helyen végzett a horvátországi Európa-bajnokságon, a tavaly januári, franciaországi világbajnokságon viszont bronzérmet nyert.

"Remek együttes, komoly nemzetközi tapasztalattal, remek védelemmel, eredményes támadójátékkal, és a gyors indításokban is erősek" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány, aki szerint erősebb és gyengébb csapatot is kaphattak volna a sorsoláson.

"Ki akarunk jutni a vb-re, mindent megteszünk ennek érdekében, hiszen ott kell lennünk a jövő évi tornán" - szögezte le a svéd edző.

Az ellenfél montenegrói szakvezetője, Veselin Vujovic úgy fogalmazott, mint általában, ezúttal sem volt szerencséjük, mert a lehetséges csapatok közül talán a legnehezebbet kapták, ráadásul a visszavágót idegenben kell játszaniuk.

"Júniusig még sok idő van a felkészülésre. Remélem, a játékosok egészségesek lesznek, mert akkor senkitől sem kell félnünk" - nyilatkozta a szlovén szövetség honlapján.

A két együttes legutóbb a 2015-ös katari világbajnokság selejtezőjében találkozott egymással: Veszprémben a magyarok győztek három góllal, a velenjei második meccset viszont a szlovénok nyerték hat találattal, így ők jutottak tovább.

A világbajnokságot 2019. január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben.

A magyar együttes a második kalapból - tehát nem kiemeltként - várta a sorsolást, mivel csupán a 14. helyen végzett a horvátországi Európa-bajnokságon.

Dánia és Németország házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikus résztvevője a vb-nek. A tornára kijutott már Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia és a Koreai Köztársaság.

A kilenc európai párharc győztesén kívül kvalifikál még az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének győztese, Svédország vagy Spanyolország, valamint a Pánamerikai Bajnokság három dobogós válogatottja, a 24-es mezőny pedig egy szabadkártyás csapattal lesz teljes, amelyről a nemzetközi szövetség (IHF) dönt.

A világbajnokság európai selejtezőjének párosítása:
Szerbia-Portugália
Litvánia-Izland
Csehország-Oroszország
Szlovénia-Magyarország
Fehéroroszország-Ausztria
Macedónia-Románia
Hollandia-Spanyolország vagy Svédország
Norvégia - Bosznia-Hercegovina vagy Svájc
Horvátország-Montenegró
A Bosznia-Hercegovina - Svájc előselejtezős mérkőzés óvás alatt áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.