Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Augusztus 18. 14:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

SZIGORÚ BELVÁROSI ELLENŐRZÉST INDÍT A KÖZTERÜLET-FELÜGYELET

SZIGORÚ BELVÁROSI ELLENŐRZÉST INDÍT A KÖZTERÜLET-FELÜGYELET

a programban kifejezetten a vendéglők, kereskedelmi egységek és üzlethelyiségek kitelepüléseinek, megállító tábláinak ellenőrzése szerepel.

Eddig kaptak haladékot a szabálytalanságok miatt már többször figyelmeztetett ügyfelek, hogy igazodjanak az érvényes szabályozáshoz. Az előírások betartását a későbbiekben is rendszeresen ellenőrizni fogják kollégáink, azonnal intézkednek azokkal szemben, akik figyelmen kívül hagyták az eddigi jelzéseket.

Mi a mostani, szigorú ellenőrzés oka? A Polgármesteri Hivatal többször, írásban és szóban is felhívta a figyelmet az önkormányzati reklámrendeletben foglaltak betartására. Sokan alkalmazkodnak is a világos szabályozáshoz, mások azonban a megengedettnél több és a szabályozásban meghatározottnál nagyobb méretű megállító táblát helyeznek a közterületre. Jellemző az is, hogy a „renitensek” a kitelepülésre engedélyezett területen jóval túlnyúló, vagy nem a rendeletben szabályozott módon helyezik el hirdetőtábláikat a belvárosi utcákra, terekre, ezzel elcsúfítva az utcaképet.

Szintén negatív tapasztalat, hogy több vendéglátóhely kitelepüléseinél az asztalok, székek túlterjeszkednek a megállapodásokban rögzített területen. Akik így tesznek, azok ezzel nem csak az együttműködés szabályait rúgják fel, de több esetben a közlekedést is veszélyeztetik: szűkítik a gyalogos és kerékpáros forgalom számára fenntartott helyet. A közterületen szabálytalanul elhelyezett asztalok és székek esetenként hátráltathatják a rendőrség, tűzoltók, mentők, takarító járművek munkáját, sürgős intézkedését is.

A Közterület-felügyelet a napokban induló ellenőrzések során indokolt esetben azonnal intézkedni fog (beszedi a táblát, asztalt, széket). Világossá tesszük azt is, hogy Eger Önkormányzata a jövőben nem köt újabb közterület-használati megállapodást azzal a vendéglátóval, vagy üzlettulajdonossal, aki a többszöri (írásbeli és szóbeli) figyelmeztetés ellenére sem tartja be a jól ismert előírásokat. A Polgármesteri Hivatal szándéka egyértelmű: érvényt kívánunk szerezni a helyi rendeletben foglaltaknak, a reklámrendeletünk alapján kötött megállapodásoknak, és a szabályok betartására kívánjuk ösztönözni azokat a belvárosi vállalkozásokat is, akik eddig nem így jártak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban