Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 11. 12:43, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szakértő: hiányoznak a kiberhadviselés nemzetközi szabályai

Szakértő: hiányoznak a kiberhadviselés nemzetközi szabályai

Hiányoznak a kiberhadviselés nemzetközi szabályai, pedig ma már országok is támadják egymást informatikai eszközökkel.

Hiányoznak a kiberhadviselés nemzetközi szabályai, pedig ma már országok is támadják egymást informatikai eszközökkel - mondta Kovács László, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának tudományos és nemzetközi dékánhelyettese egy keddi sajtótájékoztatón.

Az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alkalmából, szeptember végén tartandó konferencia előzetes budapesti tájékoztatóján a professzor elmondta: már 30-40 évvel ezelőtt megjelentek olyan katonai eszközök, amelyek informatikai összeköttetésben álltak egymással; az ezek elleni egyik első támadás az izraeli-arab háborúkban történt - fűzte hozzá.
Manapság már óriási a függőség az információs infrastruktúrától, így egy esetleges támadás esetén nem is kell elfoglalni egy adott országot, hiszen kívülről is meg lehet bénítani az áramellátását vagy közlekedési hálózatát.
Kovács László hangsúlyozta: ezért nagy szükség van ezen a területen a kormányzati koordinációra, amely törvényeket hoz és ezeket végre is hajtatja. Hozzátette, hogy Magyarországon ősszel születhet meg a kibervédelmi törvény.
Az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) elnevezésű, kétnapos konferenciát szeptember 25-én és 26-án tartják a "Kiberhadviselés mint a jövő egyik legnagyobb kihívása" - nemzetbiztonság és informatikai biztonság szeptember 11. tanulságai alapján címmel.
A rendezvényre, amelyen 70 program lesz, több mint 2000 embert várnak - mondta Keleti Arthur főszervező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;