Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2018. Március 07. 14:06, szerda | Helyi
Forrás: PH

RÖVIDESEN ADÓFIZETÉSI HATÁRIDŐ KÖVETKEZIK

RÖVIDESEN ADÓFIZETÉSI HATÁRIDŐ KÖVETKEZIK

Március 19-éig lehet pótlékmentesen megfizetni Egerben az adókat.

Március 19-éig lehet pótlékmentesen megfizetni Egerben az építmények és reklámhordozók utáni építményadót, az iparűzési adót/adóelőleget, a beszedett idegenforgalmi adó február havi részét, valamint a gépjárműadó első féléves összegeit. Eger Önkormányzati Adóhatósága a napokban 35 ezer „Folyószámla-egyenlegértesítő” levelet adott postára, melyekhez 44 ezer db csekket is mellékeltünk, az esedékes adók megfizetése érdekében.

A vállalkozások részére az egyenlegértesítőt elektronikus formában is eljuttattuk a cégkapukra, illetve a képviselő személyes tárhelyére, vagy a hivatali kapu elérhetőségekre. Az elektronikus kapcsolattartás szabályairól az ado.eger.hu oldalon részletesen is olvashatnak az érdeklődők.

Ez a szabályozás 2018. január 1-jén lépett életbe, így felhívjuk a vállalkozások figyelmét, hogy figyeljék elektronikus levelezésüket és tárhelyeiket! Az önkormányzati tájékoztatás segítő szándékú, fő célja az, hogy az adózók pontosan lássák, hogy mely adónemekben és milyen összegű adókat kell megfizetniük.

A fizetési kötelezettségeket - adóalanytól függően - az egyenlegértesítőben megadott számlákra átutalással, csekkel, vagy az önkormányzati adóhatóság ügyfélszolgálatán bankkártyával teljesíthetik ügyfeleink. További lehetőség az online bankkártyás fizetés az e-ADÓ folyószámla egyenleg-lekérdező rendszeren keresztül. Tájékoztatjuk adózóinkat, hogy a kibocsátott csekkek - a QR kódnak köszönhetően - alkalmasak az „iCsekk” szolgáltatás igénybevételére is.

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező ügyfeleinknek lehetőségük van arra, hogy az ado.eger.hu oldalon keresztül belépve, az „eADÓ” rendszerben is megtekintsék a fontosabb adatokat: adatbejelentéseket, bevallásaikat, adótárgyaikat, befizetéseiket, vagy a folyószámla aktuális állapotát. Önkormányzati adóhatóságunknál három hétre előre foglalhat időpontot az interneten, az onlineado.eger.hu oldalon.

Ha az adatokat böngészve azt tapasztalják, hogy olyan adótárgyak után van adóelőírásuk, melyek után már másnak kellene adót fizetnie (pl.: eladták ingatanukat, autójukat), úgy az adatbejelentést utóbb is megtehetik, s az adóhatóság a bejelentés alapján módosítja az adóelőírást. Ilyen jelzés hiányában azonban - többnyire - nincs mód az előírt adóösszeg megváltoztatására.

Köszönjük, hogy befizetett adójával hozzájárul Eger fejlődéséhez!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága

Ügyfélfogadás helye: Eger MJV Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó István tér 2.

Ügyfélfogadás időpontjai: Hétfő: 9.00-16.00, Kedd: 9.00-16.00,

Szerda: 9.00-17.00, Csütörtök: 9.00-16.00

E-mail cím: ado@ph.eger.hu

Honlap cím: www.eger.hu; ado.eger.hu

ePapír benyújtás: Címzett: EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA,

Témacsoport: Önkormányzati igazgatás, Ügytípus: Adóügyek.

https://epapir.gov.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 17:07, szerda | Belföld

Október elsején indul az ország megtisztítása

Két hónap tesztidőszakot követően október elsején elindul a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program részeként az illegális hulladélkerakók felszámolása az országban

2020. Szeptember 30. 16:05, szerda | Külföld

Donald Trump újabb jelölést kapott a Nobel-békedíjra

Donald Trump újabb jelölést kapott a Nobel-békedíjra - jelentette kedden a republikánusokhoz közelálló Fox televízió. A javaslatot David Flint, ausztrál jogászprofesszor vezetésével ausztrál jogászok egy csoportja tette.

2020. Szeptember 30. 15:04, szerda | Bulvár

Kész az Avatar 2., és hamarosan a harmadik rész forgatása is befejeződik

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek - számolt be róla a Variety.com.

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,