Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 06. 14:26, hétfő | Helyi
Forrás: PH

RÉSZBEN FELOLDOTTÁK A KORLÁTOZÁST A MEGÚJULÓ BARKÓCZY UTCÁBAN

RÉSZBEN FELOLDOTTÁK A KORLÁTOZÁST A MEGÚJULÓ BARKÓCZY UTCÁBAN

Habis László polgármester közleménye

A mai naptól (november 6., hétfő) ismét két sávon járható a Barkóczy utca a már felújított szakaszon, azaz a Törvényház út és a Rózsa Károly utca között! (A Rózsa Károly utca forgalmi rendje nem változott, itt az autósok és a buszjáratok továbbra is a Vörösmarty útról a Barkóczy utca irányába, egy irányba haladhatnak.)
A kivitelező jelenleg a Rózsa K. utca és a Csiky Sándor utca közötti részen az útpálya marását végzi, így ez a szakasz csak egy sávon járható: lefelé, a Széchenyi utca irányába. A fentiek okán a buszok még nem tudnak a Csiky utca felől a Barkóczy utcába behajtani, s így a négysávos úton keresztül haladnak. A helyi járatú buszmegálló a Földhivatal és a Kormányablak előtt még szintén nem működik.

A Széchenyi utcában a Tűzoltó tér és Árva-köz közötti szakaszt november 7-én, kedden ismét birtokba vehetik az autósok, a helyi járati buszmegállók ismét működnek. Fontos azonban tudni, hogy a még folyamatban lévő munkálatokhoz kapcsolódóan – szintén keddtől - jelzőtárcsás irányítás lesz a Széchenyi utcában, a Tűzoltó tértől a Felsőváros felé vezető irányban.


Habis László polgármester kiemelte: a Miniszterelnökség forrásából elnyert egymilliárd Ft-os egri infrastruktúra-fejlesztési program keretében az őszre tervezett 22 beruházási elem közül 17 esetében már elkezdődött, illetve befejeződött a munka. Az elmúlt napokban elkészült a kerékpárút aszfaltozása a Felsővárosban, a Bükk sétány mentén, valamint befejeződött a felnémeti városrészben a Pásztorvölgyi út felújítása is. Károlyvárosban felvonult a kivitelező a Csokonai utcai járda-felújításhoz. A fentiek mellett tart még a belvárosban a Kossuth utcai patakhíd újjáépítése, s ennek hatására még rendre torlódások alakulnak ki a Hadnagy utcában.

A városvezető hozzátette: a 22 fejlesztési terület közül öt helyen indul még munka november hónapban. A kivitelező konzorcium a napokban megkezdi a Borsod utca felújítását, valamint a járda rekonstrukcióját a Ludányi utcában, a Rákóczi út egy szakaszán és a Kallómalom utcában, s e hónapban átépítik a Bükk sétány parkolóit is.
Az egymilliárdos beruházási csomag mellett Eger Önkormányzata saját erőből újította meg a Móricz Zsigmond utcai járdát, s hátravan még a Pacsirta utcai járda és parkoló ugyancsak saját erős felújítása.

Eger polgármestere tisztelettel köszöni a lakhelyük szerint érintett egri polgárok és a közlekedők megértő türelmét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.