Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 10. 07:16, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Rekordmennyiségű állást hirdettek meg online a cégek júniusban

Rekordmennyiségű állást hirdettek meg online a cégek júniusban

Minden eddiginél több, 8275 állást hirdettek meg online a cégek júniusban - közölte a Profession.hu állásportál csütörtökön az MTI-vel.

Az utóbbi hónapokban a termelés folyamatos erősödése miatt megnőtt a kereskedelmi szektor munkaerőigénye, e szegmensben 9 százalékkal, összesen pedig mintegy 16 százalékkal emelkedett a hirdetések száma idén április-júniusban 2014 második negyedévéhez képest.

A tájékoztatás szerint a Balaton környékén a legkiemelkedőbb a munkaerő-keresletben megfigyelhető ugrás: a kereskedelmi szektor 30 százalékkal több pozíciót hirdetett meg, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A portál adatbázisa alátámasztja a nyugat-magyarországi munkaerőhiányt: szakács pozícióra például kétszer annyi hirdetést adtak fel, mint az előző negyedévben, miközben az adott hirdetésre csupán fele annyian jelentkeztek - írták.

Kifejtették: országos szinten legkeresettebb kategória a szakmunka, magasan megelőzve az előző negyedév vezető kategóriáját, az értékesítési-, illetve kereskedelem üzleti pozíciókat.

A portál tapasztalatai alapján a munkavállalók is egyre aktívabbak és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely váltáson. Havonta átlagosan 11 százalékkal több álláskereső regisztrál a rendszerbe.

A legtöbb jelentkezés továbbra is asszisztensi, adminisztrátori munkakörökre érkezik, ezeket követi az eladói, irodavezetői és raktáros állások - írták.

Címkék: állás, hirdetés, munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.