Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 06. 20:08, péntek | Sport

Rallycross: Bronzos siker Greinbachban

Rallycross: Bronzos siker Greinbachban

Interjú Ifj. Nedecki Lászlóval az ausztriai Euroaszfalt Rallycross Bajnoki futam után, ahol az előkelő harmadik helyen ért célba a Junior kategóriában.

Az első napi edzésen, a második-harmadik-negyedik helyen pár századnyira voltatok egymástól. A negyedik helyen végeztél a kilenc Junior kategóriás indulóból. Ez szép teljesítmény. ide is vártad magad?

- Igen körülbelül oda, hiszen a pályán még csak szimulátoron volt alkalmam menni.

A második edzésre úgy látom a gázpedál is elérhető közelségbe került a lábadhoz, hisz a harmadik helyen intettek le. Volt öröm és boldogság?

- Nagyon nagy volt az öröm az egész csapatban, bizakodva vártuk az előfutamokat.

Következett két előfutam ahol a másodikat meg is nyerted. Így előléptél a Junior kategória második helyére Szabó Csanád mögé és Duma Bogdán elé. Gondoltad volna, hogy ilyen jól fog sikerülni az első napod?

- Az edzések után számítottam egy 4-5.helyre. A pályát még az első előfutamon tanultam és már a másodikban magabiztosan tudtam menni. Akkor úgy éreztem, hogy megtanultam, magabiztosan tudok már a pályán versenyezni.



Vasárnap a harmadik előfutamot elspóroltad. Mi is történt, hogy csak a negyedik helyre értél be?

- A harmadik előfutamban taktikai számításainkat próbáltuk követni és mondhatni, hogy sikeresen összejött, hiszen a négy indulóból álló Semmi-be indulhattam.

A Semi-Final2-ben a második helyet szerezted meg Duma Bogdán mögött, majd következett a döntő futam. Itt hatan álltatok rajthoz, és sikerült a Suzuki Swift-t behozni a harmadik helyre. Miként is élted meg a versenyautódból a döntő futamot?

- Az elődöntő utolsó körében sajnos belehibáztam így "csak" a második sorból indulhattam. A rajtot nagyon jól elkaptam, és ennek köszönhetően Szabó Csanád mögé tudtam besorolni. Az első körben Jokereztem mivel láttam, hogy mögöttem kiforgatták egymást és rádión is szóltak, hogy menjek ki Joker körre. A hosszabb kör után a harmadik helyre jöttem vissza és a leintésig tartottam ezt a pozíciót.



Eddig azért szurkoltunk, hogy bekerülj a döntőbe, mostanában pedig, hogy a dobogó melyik fokára is fogsz felállni. Minek is kiknek is köszönhető ez a nagy változás?

- Nagyon örülök, hogy szinte stabil tagja lehetek minden futam döntőjének. Ez annak köszönhető, hogy rengeteget készülök a versenyre mind edzésileg Erdős Józseffel "Zsugával", mind a pálya íveit és szimulátoron, és a több tesztnek köszönhető.

Most hétvégén ismét felöltöd a tűzálló overált és rajthoz áll a Kakucs ringen megrendezendő Euroaszfalt Rallycross Bajnoki futamon a Sun At Home Kupáért. Nem kérdés, hogy hogy mi is a cél most, is mint korábban ugye?

- Természetesen az cél, hogy minél jobb helyezést érjek el, és az 5 pont hátrányomat ledolgozzam, az összetettben való előrelépésért.

Szeretném megköszönni szervizcsapatomnak a precíz munkát és szponzoraimnak a támogatást: Vadkutya család, Vadkutya Team, MNASZ Tehetség Gondozó Program, Gyöngyösi Gumiszerviz, Suzuki Kaiser, LONAX, KÉK-Kereszt Kisállatklinika, Szaniszló Gumiszerviz, Fram-Corr Kft., Incorr Metal Kft., Lemicro, Matricakell.hu, Hajóka SportFotó, HBRK ASE Ózd, Lukács Kornél "Csucsu".

Sportbaráti Üdvözlettel: Nedecki "KisVadkutya" László

Fotó: Kollár Attila - K-pix.at

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, Rallycross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok