Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 19. 15:57, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Polgár Éva nyerte a Los Angeles-i Liszt-verseny nagydíját

Polgár Éva nyerte a Los Angeles-i Liszt-verseny nagydíját

Polgár Éva zongoraművész nyerte a Los Angeles-i nemzetközi Liszt-verseny nagydíját - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Los Angeles-i magyar főkonzulátus.

Az Azusa Pacific Egyetemen november 16-18 között lezajlott zenei versenyen több mint 170 induló mérte össze tudását zongora, orgona és ének kategóriában. A magyar előadó nemcsak a zongoristák között győzött, hanem abszolút kategóriában is őt választotta nagydíjasnak a zsűri.
A közép-európai idő szerint hétfő hajnalban tartott díjátadó gálát Neszlényi Judit versenyigazgató és Kálmán László Los Angeles-i főkonzul nyitotta meg, majd Granasztói György miniszterelnöki főtanácsadó üdvözölte a nemzetközi zenei verseny résztvevőit és közönségét.
A nemzetközi Liszt-versenyt kétévente rendezik meg az azusai egyetemen.
Internetes névjegye szerint az 1983-as születésű Polgár Éva rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön is, a szóló zongorarepertoáron kívül a kamarazenében is otthon van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során