Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 16. 06:17, szombat | Belföld
Forrás: mti

Palacsintából készülhetnek el Magyarország legismertebb jelképei

Palacsintából készülhetnek el Magyarország legismertebb jelképei

Idén a Kilenclyukú hídtól a Rubik-kockán át akár a saját települése templomát vagy kocsmáját is elkészítheti bárki a szombati Palacsinta fesztiválon Mátraterenyén.

A fesztivál szervezőinek közleménye szerint Mátraterenye július 16-án ismét "Palacsintaország" fővárosává válik, ahol újra a szórakozásé és a rekordkísérleteké lesz a főszerep, hiszen a Süssétek meg Magyarországot! jelmondattal várják a résztvevőket.

Az elmúlt hét év alatt számos rekordkísérlet született már a programon, 2010-ben például ott sütött 262 fő egyszerre palacsintát, 2013-ban pedig Pokol Krisztián 24 óra alatt 7422 darab palacsintát sütött meg. Tavaly újabb rekordot állítottak fel a fesztivál résztvevői, mert elkészítették a legnagyobb ehető palacsintaépítményt, a bátonyterenyei Gyürky-Solymosy-kastély és parkja méretarányos kicsinyített mását.

A verseny mellett idén is meg lehet majd kóstolni a különleges Újfalusi kavicsos palacsintát a több száz féle egyéb kreáció mellett, de a szervezők palóc térjátékkal, mini vidámparkkal, tűzoltó- és mentőkutyás bemutatóval is várják a vendégeket.

A rendezvényen a környék ismert előadói, táncosai, zenészei mellett Péter Szabó Szilvia is fellép, de klasszikus és retró muzsikákra is lehet majd táncolni az este folyamán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk