Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 29. 14:53, péntek | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

ÖTEZERNÉL TART AZ EGER VÁROSKÁRTYA

ÖTEZERNÉL TART AZ EGER VÁROSKÁRTYA

A mai naptól már 5000-en használják az Eger városkártyát:

A mai naptól már 5000-en használják az Eger városkártyát: Habis László polgármester 2016. január 29-én, sajtótájékoztató keretében nyújtotta át a kerek sorszámú plasztiklapot Bali Ádámnak, az ötezredik igénylőnek. Az újdonsült kártyabirtokos elmondta: a városkártyáról ismerőseitől hallott, régóta gondolkodott már azon, hogy kiváltsa és éljen az általa Egerben elérhető lehetőségekkel. Elsősorban a kulturális rendezvényeken, moziban, fesztiválokon, koncerteken nyújtott kedvezmények motiválták, hiszen ő maga is zenész, az egri, „The Hangover Band” zenekar énekese. Az együttes az Egri Ifjúsági zenei Program mindhárom kiírásán támogatást nyert 5-5 dal stúdiófelvételére. Ők azok, akik a napokban az interneten, igen széles körben ismertté vált, Egerrel kapcsolatos dalt játsszák, „Egergyanús” címmel.

„Vannak itt gyógyvizek, gyönyörű tájak,

Ha megnézted a várat, a Dobó téren várlak.”

„A Cseboxból dübörög a rock and roll,

Egerben még a gitár is jobban szól.”

Az Eger Önkormányzata és 160 szolgáltató együttműködésével 2014. március 15-e óta üzemeltetett, s az egri polgároknak sokrétű kedvezmények sorát nyújtó plasztikkártya jól láthatóan nagy népszerűségnek örvend. A kártyabirtokosok számára az önkormányzati vállalatok, intézmények és a szerződéses partnerek legalább 5-, de akár 20-30, sőt, esetenként 50%-os kedvezményt biztosítanak. Azok, akik élnek az Eger városkártya adta lehetőségekkel előnyt élvezhetnek Egerben azért, mert egriek, s reméljük, a kártya használata során sokszor eszükbe jut majd:

„Eger az én történetem”…

Az Eger városkártya - terveink szerint - 2017-től egy innovatív és korszerű technológiai megoldásokat nyújtó, sokoldalú eszközzé válik. (Terveink szerint összekötjük a rendszert okostelefonos alkalmazásokkal, beléptető rendszerekkel, pontgyűjtésre alkalmassá válik a kártya és az is célunk, hogy a parkolás egyszerűbb legyen Eger városkártyával.)

A fejlesztés időszakában, a 2016-os évben érvényben maradnak a 2014 óta érvényben lévő kártyák, így a korábbi kártyabirtokosok egy éves felhasználási lehetőséget kapnak ajándékba Eger Önkormányzatától és partnereinktől. A lehetőség nagyon népszerű: a kedvezményes kártyadíj 2015. júliusi bevezetése óta csaknem 1200-an váltották ki az Eger városkártyát, s aki még nem rendelkezik kártyával, egységesen, csupán 370 Ft + Áfa (470 Ft) díj megfizetése ellenében megkapja a plasztiklapot és egész évben élhet az ez általa nyújtott kedvezményekkel.

Részletes információ és igénylés:

Web: varoskartya.eger.hu

Ügyfélszolgálat: Kossuth u. 28.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható