Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Szeptember 03. 06:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

Ösztöndíj program az egri középiskolásoknak

Ösztöndíj program az egri középiskolásoknak

Az „Eger Város Ösztöndíjasa” program őszi, középiskolásoknak szóló kiírása.

Eger Város Önkormányzata 15 évvel ezelőtt, a tanuló ifjúságának támogatása érdekében “Eger Város Ösztöndíjasa” címmel tanulmányi ösztöndíjat alapított.

Tanulmányaikhoz támogatást, azok az Eger városában lakó diákok kaphatnak, akiknek tanulmányi eredményük jó, valamint szociális szempontok is indokolják önkormányzati támogatásukat. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata rendeletében meghatározott bizottság bírálja el az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatra beérkezett kérelmeket.

Az Önkormányzat évente két alkalommal írja ki a pályázatot, februárban a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók, míg szeptemberben a középfokú nevelési-oktatási intézményekben tanuló diákok részére.

Középfokú tanulmányok esetén a pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj havi tanulmányi támogatásból, ami összértékét tekintve 100.000 Ft, és egyösszegű, szintén 100.000 Ft összegű támogatásból áll, mindösszesen: 200.000,- Ft.

  1. Az ösztöndíj 50%-át tanulmányi támogatásként 10 havi egyenlő részletben folyósítjuk az ösztöndíjat elnyert hallgató részére. Tíz hónapon keresztül, a havi ösztöndíj összege: 10.000.- Ft.
  2. Az egyösszegű támogatás abban az esetben fizethető ki a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező tanulónak, ha igazolja, hogy az érettségi vizsga évében felsőfokú oktatási intézménybe felvételt nyert és megkezdte a tanulmányait, vagy a szakmunkás képesítés megszerzését követően 90 napon belül képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.

Az egyösszegű támogatás összege ugyanakkora, mint a havonta utalt ösztöndíj összesen: 100.000,- Ft.

Ösztöndíjban az önkormányzat költségvetésében biztosított keretösszeg erejéig, de egy-egy elbírálás alkalmával legfeljebb 15-15 fő részesülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén