Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 13. 17:01, kedd | Helyi
Forrás: Police

ÖSSZEHANGOLT TEVÉKENYSÉG A BIZTONSÁGÉRT

ÖSSZEHANGOLT TEVÉKENYSÉG A BIZTONSÁGÉRT

Katasztrófavédelmi gyakorlaton vettek részt az egri rendőrök.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. június 13-án együttműködési gyakorlatot szervezett, melynek fő célja a több szervezetet érintő koordinációs feladatok összehangolása volt.

Az Egerben tartott eseményen részt vett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság több munkatársa is.

Látványos gyakorlatot tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság június 13-án az egyik egri Shell üzemanyagtöltő állomáson. Az összetett szituációban együtt avatkoztak be a tűzoltók, rendőrök és a mentők, akiket aktívan segítették a töltőállomás munkatársai. Egy rablással indult a gyakorlat, majd több, súlyos baleset is történt, ami miatt beindult egy koraszülés, valamint veszélyes anyag került a szabadba, melynek következtében ki kellett üríteni a közeli iskolát.
A gyakorlat szervezésével az volt a legfőbb célunk, hogy a tűzoltói állományt felkészítsük az üzemanyagtöltő állomásokon bekövetkezett tűzesetek és balesetek felszámolására, valamint, hogy a rendvédelmi- és társszervekkel történő együttműködést begyakoroljuk és a feladatokat összehangoljuk az eredményes beavatkozás, a gyorsabb információ áramlás és a reagáló képesség erősítése érdekében.

Az egri hivatásos tűzoltókon túl a gyakorlaton részt vettek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, az Egri Mentőállomás, és a Peter Cerny Alapítvány, valamint az üzemanyagtöltő állomás szakemberei is.

A feltételezés szerint az üzemanyagtöltő állomáson egy tanker végzett átfejtési munkálatokat. Mindez alatt a töltőállomás boltját egy ember kirabolta, majd egy személyautóval elmenekült, de közben egy a kútra tankolni behajtó járművel frontálisan összeütközött. Az ütközést egy másik autó utasai is látták, ettől megijedve a tankerbe csapódtak, mely következtében a tartály palástja felszakadt és az üzemanyag szivárgott, később még lángra is kapott. A tűz gyorsan terjedt, amely veszélyeztette a tanker vezetőjét és a személygépjárműben rekedt embert. A hirtelen felerősödő szél a nagy füstöt az üzemanyag töltő állomás mellett lévő iskola felé vitte, ezért azt azonnal ki kellett üríteni. A tanker mellett álló ember az ütközés miatt az átfejtő aknába esett és eszméletét vesztette.

A tűzoltók feladata az volt, hogy a feltételezett lángokat elfojtsák, az autóba beszorult, valamint az aknába esett sérülteket kimentsék. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett és megállapította, hogy a levegőbe került veszélyes anyagot a szél a közeli iskola felé viszi ezért az Egri SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiumát az azt veszélyeztető füst miatt kiürítették.

A gyakorlat hozzájárult ahhoz, hogy az esetlegesen előforduló ilyen fajta káreseményeket a jövőben hatékonyabban kezeljük, valamint hogy a szervezetek kölcsönösen tudják segíteni egymás beavatkozói munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.