Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 13. 13:31, kedd | Helyi
Forrás: PH

Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedő

Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedő

Városunkban az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vállalta a vetélkedősorozat szakmai koordinálását.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója tiszteletére meghirdette az Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt a megyei jogú városok 7-8. osztályos tanulóinak részvételével, melyhez önkormányzatunk felkérésére az egri iskolák közül 7 iskola csatlakozott.

A nevelési évet átölelő eseménysorozat célja volt, hogy Kodály Zoltán alkotó tevékenységét és művészetét úgy ismerjék meg a diákok, hogy a játék során egy életre szóló zenei emlékkel gazdagodhassanak. A diákok munkáját az ének-zene szakos pedagógusok segítették, az Érdről megkapott szakmai törzsanyagok alapján.

Városunkbanaz Egri Farkas Ferenc Zeneiskola,Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vállalta a vetélkedősorozat szakmai koordinálását.

Az iskolai elődöntők 2016. november 29.- december 15. között lezajlottak, összesen 15 csapat részvételével. A városi elődöntőre minden iskolából 1 csapat jutott tovább.

A Vetélkedő városi döntője 2017. március 21-énkerült megrendezésre a Zeneiskolában.

A játék területi döntőjébe, amit Érden rendeztek meg Nyugat-Magyarország, Közép Magyarország és Kelet Magyarország csapatainak részvételével, azEgri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Lenkey János Általános Iskola csapatai képviselhették városunkat.

Az vetélkedő sorozat országos döntőjét Budapesten, a Művészetek Palotájában rendezték meg 2017. június 11-én, ahová 6 csapat, köztük az egri Zeneiskola csapata is továbbjutott és a sikeres felkészülésüknek köszönhetően országos 3. helyezést ért el.

A csapat tagjai:Báthory Dániel, Juhász Brigitta, Juhász Dorottya, Tóth Panna, Török Ádám, Ungvári Ákos. Felkészítő tanáraik: Mesterné Sándor Tímea, Osztermayerné Bóta Enikő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak