Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. November 23. 17:06, hétfő | Belföld

Ön mit tud az online repülőjegy foglalásról?

Ön mit tud az online repülőjegy foglalásról?

Ha utazásról van szó, akkor sokan teszik le a voksot az online repülőjegy foglalás mellett. Ma már nem számít luxusnak az úti cél repülővel történő megközelítése, hiszen kedvező áron kínálják a légitársaságok jegyeiket.

Abban az esetben pedig, ha néhány kényelmi jellegű szolgáltatásról is hajlandóak vagyunk lemondani, akkor megéri a fapados légitársaságok ajánlatai között nézelődni. Az online repülőjegy foglalás menete a paravion.hu szakemberei szerint is egyszerűbb, mint azt sokan gondolnák, és nem jelenthet gondot még az első repülős utazásukat tervezők számára sem. Nézzük, mire érdemes odafigyelnie, ha repülőjegy kapcsán a világhálót hívjuk segítségül!

Kezdje az utazási adatok megadásával!

Annak érdekében, hogy a rendszer kidobja a lehetséges légitársaságokat, járatokat, és persze az árakat, először meg kell adni az utazás időpontját, akár intervallum jelleggel, és a megközelíteni kívánt célállomást. Ez utóbbi esetében gyakran elég csak elkezdeni begépelni a várost, vagy a repteret, és a rendszer máris felkínálja azt. Dátumválasztás alkalmával célszerű a rugalmasságra törekedni. Egyes napokon kifejezetten drágábbnak bizonyulnak a repülőjegyek, mint más alkalmakkor. Ilyen szempontból online repülőjegy foglalás alkalmával érdemes a hét közepe táját választani, ha pedig nem okoz gondot a késői órákban történő utazás, akkor megéri az éjszakai járatok mellett letenni a voksot.

Fontos tisztában lennie azzal is, hogy a légitársaságoknál kilenc fő feletti utazás alkalmával már csoportos foglalás válik szükségessé, ehhez pedig külön menüpontot kell igénybe venni. Hasonlóképp odafigyelést igényel az, ha két éven aluli gyermek is Önnel tart. Mivel ezzel kapcsolatban a légitársaságok szabályai eltérőek lehetnek, tehát megéri a választani kívánt társaság portálján is tájékozódni a részletekről.

A lehetséges ajánlatok áttekintése, választás

Miután megadta a keresési feltételeket, a rendszer kidobja a lehetséges járatokat, és persze az árakat is. Abban az esetben, ha várhatóak plusz költségek, általában külön megjelölésre kerül ez is az adott járat mellett. Megéri az indulási hellyel is kombinálni, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy bécsi vagy pozsonyi indulás néha ténylegesen is kedvezőbb áron jön ki, mintha a Budapest Airport mellett döntene. Természetesen fontos kalkulálnia a reptér elérésének költségeivel, a szükséges idővel és a parkolással is, s így minden információ birtokában hozhat döntést. Bár kétségtelen, hogy a jobb árakat megcélozva sokan kizárólag a fapados járatok ajánlatai között keresgélnek online repülőjegy foglalás során, de megéri a hagyományos járatokat is áttekinteni. Előfordulhat ugyanis, hogy időponttól függően a hagyományos légitársaságok járatai sem drágábbak, sőt, akár kifoghatja a Business osztály jegyei között is a közel azonos árral bírókat. Amint sikerült járatot választani, mindössze a „Foglalás”-ra kell kattintania.

Személyes adatok és fizetési mód

A repülőjegy kiállításához nélkülözhetetlen információk mellett poggyászairól is nyilatkozhat, de köthet utas-, és baleset biztosítást is. A fizetési mód megválasztásakor jelezheti számlaigényét is.

Visszaigazolás

Az online repülőjegy foglalás végső lépéseként nincs más dolga, mint várni a megadott mail címére a visszaigazolást. Ha már a fizetést is rendezte, úgy elektronikus repülőjegyét is a csatolmányok között találja, méghozzá PDF formátumban. Ne feledkezzen meg arról, hogy amennyiben bármilyen információt szeretne kapni foglalásáról a későbbiekben, akkor minden esetben az e-mail-ben kapott foglalási azonosítóra kell majd hivatkoznia.

A rendszer használata tehát kétségkívül egyszerű, és még akkor sem jelenthet gondot az online repülőjegy foglalás, ha először intézi azt. Utazásra fel, az év végi időszakban is remek ajánlatok várják a külföldi nagyvárosokat felkeresni kívánókat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).