Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Október 19. 19:40, szerda | Helyi

NAGY LEHETŐSÉG: 21,4%-KAL NŐTT EGER TOP-KERETE

NAGY LEHETŐSÉG: 21,4%-KAL NŐTT EGER TOP-KERETE

Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere
és Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője,
megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos közös közleménye

Eger egyike annak a 12 megyei jogú városnak, amely - Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjához (TOP) kapcsolódóan - jelentős kiegészítő forrást kap – ez szerepel a 1562/2016. (X. 13.) kormányhatározatban. A Magyar Közlönyben október 13-án megjelentek szerint Eger esetében Magyarország Kormánya 2,37 milliárd Ft többlet-kötelezettségvállalásról döntött, így az egri TOP-keret 21,4%-kal megnőtt. Ennyivel többet fordíthat a város a közlekedésfejlesztést, gazdaságélénkítést szolgáló beruházási programokra a következő években.

A kormányrendelet úgy fogalmaz: a „többlet kötelezettségvállalással megnövelt európai uniós támogatás és hazai társfinanszírozás” Eger esetében 13 milliárd 450 millió Ft.

A kormánydöntésnek köszönhetően immár kibővült TOP-források felhasználásával Eger Önkormányzata olyan fejlesztési célokat kíván megvalósítani, melyek jelentősen hozzájárulnak a város gazdaságának élénkítéséhez, a munkába járás körülményeinek javításához, vagyis a lakóövezetek és a sok ezer egri polgárnak munkát adó ipari területek közötti közlekedés fejlesztéséhez.

Eger nagy és példaértékű munkát végzett az előkészítésben:
- az önkormányzat valamennyi megjelent TOP-kiírásra benyújtotta pályázatát
- tucatnyi egri TOP-program már támogatási szerződéssel rendelkezik
- a kibővült TOP programban olyan közlekedési fejlesztés is megvalósul, melyhez már engedélyes tervekkel rendelkezünk

A már aláírt támogatási szerződések alapján elmondható, hogy a Sas út és Andornaktálya között járda és kerékpárút létesül. A kibővülő ipari parkban kerékpározásra is alkalmas szerviz utat használhatnak majd a város felől munkába érkező egriek, déli irányból pedig új feltáró út létesül. Megújul a Kertész út és több, hozzá kapcsolódó, fontos útszakasz. Körforgalmak jönnek létre a dél-keleti városrészben, ezáltal biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá válik a közlekedés.
A kibővült keretnek köszönhetően lehetővé válik az igen forgalmas Sas út felújítása és a vasúti csomópontban egy közúti aluljáró építése, amely igazán jó hír a közlekedők számára.
A belterületi közlekedésfejlesztési csomag és az Egert az M3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi út megépítése lényegi javulást, hatalmas előrelépést jelent majd Eger életében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt