Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Művészetek Völgye - Idén is megrendezik a fesztivált

Művészetek Völgye - Idén is megrendezik a fesztivált

Idén is megnyílik a Művészetek Völgye: július 26. és augusztus 5. között számos programot rendeznek Kapolcson és három másik településen - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Márta István fesztiváligazgató.

Elmondta: Kapolcs lesz a fesztiválfalu, emellett Monostorapáti, Taliándörögd és Vigántpetend is kapcsolódik rendezvényekkel a Művészetek Völgyéhez. Hozzátette: a falusi porták udvaraiban idén is elsősorban családi programokat tartanak, jelen lesz Palya Bea, Földes László Hobó, emellett lesz dzsessz és irodalmi udvar is.
A Művészetek Völgye udvarainak az a különlegessége, hogy a közönség nem csupán néhány órára találkozik, hanem 10 napig együtt él, lélegzik a művészekkel - fogalmazott a fesztiváligazgató. Hozzáfűzte: esténként a fiatalabbaknak, egyetemistáknak kínálnak programokat a Művészetek Völgyében.
Márta István információi szerint a fesztivál pályázatát valószínűleg támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és az is valószínű, hogy a fesztivál felkerül a garantáltan támogatott fesztiválok listájára, vagyis több éven át támogatásban részesül.
"Ez azért fontos, mert biztos alapról kezdhetnénk a fesztivál szervezését, a szponzorok és támogatók bevonását" - mondta a fesztiváligazgató. Hozzátette: a hagyományokhoz híven a kulturális programok mellett Kapolcs fejlesztésével és a térség kulturális turizmusával is foglalkoznak a fesztivál alatt.
"Olyan 10 napos életélményt szeretnénk nyújtani a gyerekeknek, egyetemistáknak, fiataloknak, fiatal nyugdíjasoknak, amelyek alapját az elmúlt 22 esztendő tradíciói adják, s amelyen generációk nőttek föl" - mondta.
A XXIII. Művészetek Völgye idén megújult honlappal jelentkezik, amely várhatóan június közepén indul el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország