Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 26. 11:53, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

A kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon

– mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.Beszámolt arról, hogy a világon már közel százmillió ember fertőződött meg a koronavírussal, és kétmillió fölött jár az elhunytak száma.
„Az egyetlen adekvát módszere a védekezésnek a vakcina, aminek szállítása azonban nagyon lassan zajlik” – tette hozzá.

Kifejtette, hogy az elmúlt két héten kedvezően alakul a koronavírus adatok Magyarországon.

Négy hónapja nem volt ilyen alacsony a fertőzöttek száma

Kedd reggelre 459 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 360 877-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 113-re emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 244 681, az aktív fertőzöttek száma 104 083-ra csökkent. 3815 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília kitért arra is, hogy kedden reggel megérkezett hazánkba egy vakcinaszállítmány, egy további érkezik szerdán a Pfizer oltóanyagából, vasárnap pedig az amerikai Moderna szállítmányára számítanak.

„A beoltottak száma azonban még kevés, ezért is nem indokolt különböző védelmi intézkedések feloldása” – mondta a tisztifőorvos.

Hangsúlyozta, hogy a kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.