Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 21. 11:33, szerda | Helyi
Forrás: Agria Nyári Játékok

Monte Cristo Grófja újra a Liceumban

Monte Cristo Grófja újra a Liceumban

A közönség döntése alapján újra színpadon a 2 felvonásos Musical. a Békéscsabai Jókai Színház előadása Június 27. kedd 21 óra (esőnap: június 28.) Eger, Líceum

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?
Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.
Zenéjét szerezte, dalszövegek: Szomor György
Alexandre Dumas regénye alapján írta: Pozsgai Zsolt
DUMAS, a szerző Vastag Tamás
EDMOND DANTES, MONTE CRISTO GRÓFJA Szomor György
IFJÚ EDMOND DANTES Gulyás Attila
MERCEDES Gubik Petra
FERNAND, KÉSŐBB MORCERF GRÓFJA Csomós Lajos
DANGLARS Bartus Gyula Jászai-díjas
VILLEFORT Presits Tamás
FARIA ABBÉ Szőke Pál
ALBERT, Mercedes fia Biró Gyula
HAYDEÉ Tatár Bianka / Gábor Anita
JACOPO Katkó Ferenc
BONIFACIO Gerner Csaba
PACALIO Liszi Melinda
NAPOLEON Czitor Attila
BÖRTÖNŐR Vadász Gábor
Artisták: André Rolland, Kecskés György
Kar: Antóni Gyula szh., Biró Gyula, Csonka Dóra szh., Daragó Gábor, Drahota Albert, Ferencz Dorottya, Földes Roxána, Tatár Bianka / Gábor Anita, Harcsa Boglárka, Janis Zoltán szh., Korom Gábor szh., Litauszki Enikő, Mészáros Ágnes, Mlinár Péter, Mlinár Zsuzsa, Nagy Róbert, Réger Wanda szh.
Zenészek: Billentyűs hangszerek: Gulyás Levente, Rázga Áron Hegedű: Benedekfi Zoltán Brácsa: Szomorné Budai Mariann, Cselló: Juhász Edit, Klarinét: Bogdán Gábor, Kürt: Bereczki Gábor, Gitár: Cseh István, Basszusgitár: Pfeff Márton, Dob: Szumper Ákos
Súgó: Liszi Melinda, Ügyelő: Halász Péter, Díszlet: Fekete Péter, Jelmeztervező: Papp Janó, Látvány, vetítés: Madár, Koreográfus: Fejes Kitty, Hangszerelés: Lippényi Gábor, Dramaturg: Zalán Tibor
Zenei vezető, korrepetitor: Gulyás Levente
Rendező: Szomor György Nádasdy Kálmán-díjas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.