Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2017. Július 24. 11:04, hétfő | Helyi

Miért jó digitális nomádnak lenni?

Miért jó digitális nomádnak lenni?

Az utazás az egyetlen olyan dolog, amiért te fizetsz és mégis te leszel gazdagabb tőle, tartja a mondás.

Egy utazás során új helyeket fedezünk fel, új kultúrákat , embereket ismerünk meg miközben maradandó élményeket szerzünk. Azonban minden felnőtt életében vannak kötelező feladatok, amik nem engedik meg az állandó utazgatást. Ennek ellenére a különböző szociális média felületeken rengeteg alkalommal láthatunk a világ különböző pontjairól munkálkodó bloggereket, fotósokat, újságírokat de akár marketingeseket és webfejlesztőket is. Ha te is szeretnél digitális nomádként dolgozni, íme néhány javaslat és történet, ami hasznos lehet neked a továbbiakban.

Az első és legfontosabb, amit tudnod kell, hogy elsősorban nem a pénz számít, hogy belevágj ebbe a manapság népszerű, de különleges életformába. Ami ennél is fontosabb, hogy tartsd szem előtt, hogy a Skandináv országokban sokkal magasabbak a megélhetési költségek, mint Ázsia egyes részein.

A legtöbb ember, aki ezt az élet stílust választja legelőször Balira vagy Thaiföldre költözik, hiszen az alacsony megélhetési költségeknek köszönhetően minimális pénzből is magas színvonalú életet lehet élni.

Arról nem beszélve, hogy rengeteg olyan emberrel lehet találkozni, akik szintén ebben az életformában dolgoznak. A közös érdeklődési kör sok új barátságot szülhet, hiszen elkezdik egymást tanítani, majd sok esetben a közös munka is összeköti őket egy időre.

Biztosan veled is előfordult már, hogy semmilyen hobbidra nem volt időd hiszen reggeltől estig dolgoztál. Ha a válaszod igen, akkor ezt munka formát neked találták ki. A nap bármely szakaszában elkezdheted és befejezheted a munkád, élvezheted a tenger adta napozás, szörfözés, lehetőségeit vagy ellenkező esetben a hegyekben való kirándulást.

A legtöbb ember, aki ezt az élet formát választja olyan tevékenységet választ, amit Interneten keresztül lehet végezni, azonban rengeteg másfajta munka lehetőség is van. Lehetsz nyelv tanár, fodrász, tolmács vagy akár tarthatsz jóga órákat is a tengerparton, a lényeg, hogy egy olyan környezetben végezd a munkád, amit megálmodtál magadnak.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy digitális nomádként is kiváló helyeken lehet munkát kapni minthogy a dán, Trendhim nevezetű webshopnál is számtalan digitális nomád dolgozik. Bejárták egész Európát és Indonézia számtalan helyén is megfordultak, miközben rengeteget tanultak különböző kultúrákról valamint saját képességeiket is jobban megismerték.

Talán az életforma legnagyobb előnye ,hogy nincsenek időkorlátok, bármikor és bárhonnan lehet dolgozni, ehhez ugyanis mindössze egy laptopra és egy gyors internet kapcsolatra van szükség.

Rengeteg képességedet fejlesztheted egy ilyen utazás keretében, hiszen az akaraterőn és az önállóságon kívül több más készségre is szükséged lehet, mint például gyors tanulás képességére – legyen szó blogokból, videókból vagy akár fórumokból való tudásszerzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 18:25, hétfő | Bulvár

Árvaházakban nevelkedett, ma ő mutat példát sorstársainak - FOTÓK

Balszerencsék sorozata kísérte végig Szilágyi Vilmos első hat évét, de a sokak számára elképzelhetetlen mélységekből is sikerült visszakapaszkodnia.

2020. Szeptember 28. 18:14, hétfő | Külföld

Bevezetik a minimálbért Genfben, a világon a legmagasabbat

Bevezetik a minimálbért Genfben és rögtön a világon a legmagasabbat: a Genf várost magába ölelő azonos nevű kanton lakosai a vasárnap tartott népszavazáson jóváhagyták,

2020. Szeptember 28. 16:11, hétfő | Külföld

A bajor miniszterelnök 2035-től leállítaná a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését

Az amerikai Kalifornia állam példáját követve 2035-től le kell állítani a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését az európai autóipar egyik központja, a németországi Bajorország tartomány kormányfője szerint.

2020. Szeptember 28. 15:10, hétfő | Külföld

Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint nem jönne jól az Egyesült Királyságnak, ha nem sikerülne megállapodást kötnie az Európai Unióval, mert akkor sokk érné a gazdaságot.