Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Július 02. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi szívja el energiáját?

Mi szívja el energiáját?

Egészséges ételeket eszik, elég vizet iszik és eleget alszik, mégis kevés az energiája mindennapi feladatai ellátásához? Ennek oka a tányérján keresendő, néhány étel ugyanis kifejezetten elszívja az energiát.

Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

Sok szénhidrát, kevés fehérje

A szervezetnek a szénhidrát helyett fehérjére van szüksége ahhoz, hogy elegendő energiája legye, ráadásul segít megelőzni a vércukorszint hirtelen leesését, ami fokozza az étvágyat. Legyen a reggelije része egészséges fehérje, ami egész napra segít a vércukor megfelelő szinten tartásában, ezzel energiája is biztosított.

Hogyan nyerhető vissza az energia?

Egy glutén-, szója- és tejtermékmentes fehérje-shake egy egyszerű módja annak, hogy jól induljon a nap. Hogyha nem szereti a fehérjeporokat, egyen egy szelet pulykahúst, tojást vagy más fehérjében gazdag ételt reggelire.

Túl ritkán eszik?

Az étkezések kihagyása stresszt okoz, ezért még hogyha úgy is látja, hogy nincs elég ideje egy sűrű napon az étkezésre, akkor se feledje, egy egészséges reggeli nem opció, hanem elengedhetetlen része az életnek. Emellett fontos, hogy három-négy óránként egyen valamit, különben nagyon leesik a vércukor szintje, így csökkent az energiája, nem fogja tudni ellátni feladatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.