Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Október 30. 12:34, péntek | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

MEGÚJULTAK A TECHNIKA HÁZA FOGORVOSI RENDELŐI

MEGÚJULTAK A TECHNIKA HÁZA FOGORVOSI RENDELŐI

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A „Fogorvosi rendelők fejlesztése Egerben, a Technika Házában” ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0021 azonosítószámú projekt keretében Eger Önkormányzata 56.649 millió Ft támogatás nyert el pályázaton, valamint saját erőből 3.1 millió Ft-ot tett hozzá az így összesen csaknem 60 millió forintos beruházáshoz.

Az idén áprilisban induló felújítás Eger város fogászati alapellátásának fejlesztésére irányult, szem előtt tartva az akadálymentesítési és az energiahatékonysági szempontokat. Az elnyert támogatásból új külső nyílászárót kaptak a Technika Háza I. emeletén található fogorvosi rendelők. A projekt eredménye, hogy a babakocsisok és kerekesszékesek is gond nélkül juthatnak el a rendelőkhöz és a röntgenhez, s emellett egy akadálymentes mosdót is kialakítottak az épületben.

A fejlesztési program keretében eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt, így a jövőben még korszerűbb kezelőegységek, sterilizálók és fóliahegesztő készülékek segítik Egerben a minőségi fogászati ellátást.

A beruházás során Eger Önkormányzata saját erőből oldotta meg a Technika Házában üzemelő valamennyi rendelő (sportorvosi, neurológiai és kardiológiai rendelők) külső nyílászáróinak cseréjét. A munkálatokat az orvosokkal és a társasházzal szoros együttműködésben, az előre meghatározott ütemterv szerint végezte a kivitelező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára