Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 10. 12:17, kedd | Helyi
Forrás: PH

MEGÚJULT LAKÁSOK IS SZOLGÁLJÁK AZ EGRI MUNKAHELYTEREMTÉST

MEGÚJULT LAKÁSOK IS SZOLGÁLJÁK AZ EGRI MUNKAHELYTEREMTÉST

A megközelítőleg 500 egri polgárnak otthont adó, Rákóczi út 8-10. szám alatti ingatlanban a 2015-ben lezárult szociális városrehabilitációs program keretében 250 millió Ft-os beruházást hajtottunk végre:

a kivitelezők szigetelték a házat és a legkorszerűbb gyártmányokra cserélték a nyílászárókat is. Az épület immár kiváló energetikai mutatókkal rendelkezik.

2016 nyarán az egri bérlakás-állomány 20%-át jelentő Garzonházat tovább fejlesztettük: a 198 lakásos, városi tulajdonban álló társasházban mindkét liftet teljesen új, korszerű eszközökre cserélte Eger Önkormányzata. Ugyancsak saját erőből a lépcsőházat és a hátsó bejáratot is felújítottuk. Utóbbi fejlesztésekre az önkormányzat mintegy 50 millió Ft-ot fordított, az egyes lakásokban a belső renoválás ugyanakkor csak részleges volt.

A megújult ingatlan kapcsán a város egyik legjelentősebb ipari vállalatával való együttműködést a Közgyűlés 2017. májusi ülésén ellenszavazat nélkül támogatta. Ennek nyomán az Aventics Hungary Kft. 8 lakást emelt szinten felújít, nettó 1,6 millió Ft-ot költve egy-egy lakrészre. Eger Önkormányzata az együttműködés keretében azt vállalta, hogy amennyiben a cég él a bérlőkijelölési joggal, de 5 éven belül visszaadja azt, úgy a város a felújítási összegből lakásonként 500 ezer Ft-ot visszatérít az Aventics részére.

Habis László, Eger polgármestere az első, felújított lakások bemutatása kapcsán elmondta: mindezt egy példaértékű programnak tartjuk, hiszen ennek nyomán - első lépésben - tíz fiatal mérnök tér vissza, illetve telepedik le a városunkban. Egy olyan vállalattal működünk most együtt, amely méltó módon képviseli az 50 éves egri pneumatikai gyártás örökségét és több tízezer termékével széles körben ismert a nagyvilágban. Örülünk annak, hogy Egert egyre több, már a városunkban tevékenykedő vállalat tekinti további befeketések stabil, alkalmas helyszínének. Mindezért önkormányzatunk is igyekszik sokat tenni: az ipari vállalatok fejlesztési elképzeléseit terület biztosításával, saját erőből, kormányzati-, illetve uniós forrásokból végzett infrastruktúra-fejlesztéssel is segíteni kívánjuk. Tudjuk, hogy a meghatározó, nemzetközi vállalatok befektetései sok helyi beszállítónak is további megrendelést jelentenek, s az ehhez hasonló, pozitív döntéseknek jelentős, városimázst formáló ereje van.

Hosszú távú tervünk, hogy Eger Önkormányzata a megváltozott munkaerőpiaci helyzetképre tekintettel fokozatosan átalakítja a Garzonház funkcióját. Közgyűlési rendeletet módosítottunk és májusban döntést hoztunk arról, hogy támogatjuk az Aventics tervét. Annak érdekében tettük ezt, hogy az Eger gazdaságát erősítő, új munkahelyeket létrehozó munkáltatók és a vállalatok által preferált, magasan kvalifikált munkavállalók számára folyamatosan lehetőséget biztosíthassunk.

Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: köszönet illeti az egri városvezetést azért, hogy a cég rendelkezésére bocsátotta a lakásokat, felismerve, hogy a jól képzett munkaerő megtalálása és Egerben tartása, letelepedésük segítése az önkormányzat és a vállalat közös érdeke. Cégünknél egy világszínvonalú fejlesztési központ létrehozására törekszünk. Az egy évvel ezelőtt felállított termékfejlesztési osztályunkon jelenleg 14 mérnök dolgozik, a feladatok bővülésével párhuzamosan a konstruktőri csapat létszáma a jövő év végére megduplázódik és bízunk benne, hogy a későbbiekben tovább nő majd. A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben ugyanakkor azzal kell szembesülnie a vállalatoknak, köztük cégünknek is, hogy a megfelelő szakemberek megtalálása egyre nagyobb kihívást jelent. Az ezeken az ingatlanokon keresztül nyújtott lakhatási támogatás fontos vonzerőt jelent a fiatal, kvalifikált szakemberek számára és lehetővé teszi, hogy az ország bármely pontjáról városunkba, cégünkhöz csábítsuk és itt is tartsuk a fiatal mérnököket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.