Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Május 05. 13:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Új Nemzedék Központ

Megnyitott az Új Nemzedék Egri Közösségi Tér

Megnyitott az Új Nemzedék Egri Közösségi Tér

Megnyitott az Új Nemzedék Egri Közösségi Tér is! Rendhagyó aktivitással indították a régi helyen az új szolgáltatást a Közösségi Tér munkatársai
(Balról jobbra: Garabás Titanilla, Habis László, Pontyos Tamás)

Megújult programokkal, de a régi helyszínen várja a fiatalokat az Új Nemzedék Egri Közösségi Tér az Érsek utca 8 szám alatt.

A megnyitón Habis László polgármester elmondta, hogy szerinte jó döntést hoztak, amikor egy újabb, fiatalokkal foglalkozó közösségi teret nyitottak meg Egerben. „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy közösségi terek hálózatát tudhatjuk a városban. Fontos, hogy legyenek találkozási pontok a generációk között.”

A Közösségi Tér megújult tartalommal folytatja munkáját azon a helyen, ahol korábban Kontaktpont néven folyt a munka.

Pontyos Tamás, az Új Nemzedék Központ projektvezetője szerint a Közösségi Tér „picit folytatása az előző időszaknak, de igazából nem annyira”. A Kontaktpont a közoktatás-fejlesztés egy adott szegmensére, a pályaválasztásra fókuszált, az Új Nemzedék Újratöltve program viszont már a fiatalok közösségfejlesztésére helyezi a hangsúlyt. „Közös stratégiai cél az önkormányzatokkal, hogy a fiatalok helyben maradjanak, itt találják meg ragaszkodásukat és közösségeiket.” Szerinte a valódi együttműködések létrehozása a cél, és a Közösségi Tér találkozási pont a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek. Fontos szerep jut az önkéntes munkának és a felelősségvállalásra is. Zárómondatként azt kérte: „Ne hagyjátok békén a kollégákat!”- azaz jöjjenek be minél többen, keressék a Közösségi Tér nyújtotta lehetőségeket.

A Közösségi Tér megtelt fiatalokkal

Garabás Titanilla, a szintén Egerben működő ifjúsági iroda, az Ifipont vezetője elmondta, hogy bár két ifjúsági iroda van egy városban, sok a fiatal, szükség van minél több szolgáltatóra. „Szó sincs arról, hogy a két iroda elrabolná egymástól a fiatalokat!” A két iroda összedolgozik, szakmailag is fejlesztik egymást.

A rendezvény zárásaképpen egy rendhagyó feladattal is készültek a Közösségi Tér munkatársai: a beérkező vendégek különböző, az ifjúsággal kapcsolatos feladatokat oldhattak meg.

Eszenyi Orsolya a Közösségi Tér vezetője korábban elmondta, hogy a jövőben fontos hangsúlyt szeretnének fektetni a főiskolások programjaira is, szeretnének minél több összejövetelt szervezni szakemberek számára, fórumokat és Word café beszélgetéseket tartani az érdeklődő fiatalságnak. A megnyitón felcsendülő Alvea Zsófia hangja, aki a 2015-ös Egri Csillag Születik tehetségkutató verseny győztese volt, - jó példa arra, hogy a Közösségi Tér szeretne lehetőséget adni a tehetséges fiataloknak. A tér dolgozói várják azoknak a zenekarok jelentkezését, akiknek kell egy hely, ahol jól érezhetik magukat és nyugodtan próbálhatnak.

Alvea Zsófia énekel


Az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 – „Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve” című kiemelt projekt részeként létrejött Közösségi Tér szakemberei a következő 5 évben azon dolgoznak majd, hogy növeljék a fiatalok társadalmi aktivitását, erősítsék a nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódot a helyi ifjúsági munka, valamint az önkéntesség eszközével.

Az Új Nemzedék Egri Közösségi Tér dolgozóit az alábbi elérhetőségeket lehet elérni:

Közösségi Tér vezető: Eszenyi Orsolya
E-mail cím: eszenyi.orsolya@unp.hu Mobil: +3630-720-8033

Az ifjúságszakmai koordinátor: Körtvélyesi Dóra
E-mail cím: kortvelyesi.dora@unp.hu Mobil: +3630-577 4831

Honlap: www.ujnemzedek.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat