Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. November 28. 18:58, hétfő | Helyi

MEGNYÍLT A GÁRDONYI TÉRI „MINI-KORCSOLYAPÁLYA”

MEGNYÍLT A GÁRDONYI TÉRI „MINI-KORCSOLYAPÁLYA”

MIKULÁS NAPJÁN NYIT A NAGYMÉRETŰ PÁRJA

Két korcsolyapálya várja az egrieket a 2016-os adventi, illetve téli időszakban. Újdonság, hogy a tavaly több mint 20 ezer embert vonzó, nagyméretű városi műjégpálya visszaköltözik eredeti helyére, a Felsővárosba. Eger Önkormányzata emellett – karácsonyi ajándékként – a 12 éven aluli gyermekek és a kisgyermekes egri családok számára ingyen biztosítja a korizás lehetőségét a belváros szívében, a Gárdonyi téren. Utóbbi helyszínen tartottunk sajtótájékoztatót november 28-án, hétfőn.

Habis László polgármester bevezetőjében elmondta: a nagyméretű városi műjégpálya kialakításához az EVAT Zrt. biztosít területet az üzemeltetőnek, s az 1200 m2-es műjégpálya várhatóan december 6-án, tehát a Mikulás érkezésének napján nyílik meg. (Plusz infó: kiegészítő szolgáltatásként melegedő, korcsolyaélezés és kölcsönzés, valamint minden, a jégpályákon ismert igényt kielégítő büfé áll majd a csúszni vágyók rendelkezésére. Hétvégén „korisuli” várja az egrieket, ahol egyaránt lesz oktatás a gyermekek és a felnőttek részére is.)
A városvezető rámutatott: az elmúlt évekhez hasonlóan – november 25-én - megnyílt a kisebb méretű korcsolyapálya a karácsonyi vásár közvetlen közelében, a Gárdonyi téren. Ezt a létesítményt az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI) üzemelteti. A „mini-koripálya” évek óta egy, az önkormányzat által biztosított ünnepi ajándék az egri családoknak és gyermekeknek, melyet idén az adventi időszak kezdetétől az iskolai téli szünet végéig élvezhetnek, mindössze négy szünnappal. A Gárdonyi téri pálya használata és a korcsolyakölcsönzés is díjtalan, a pályát 12 éven aluli gyermekek vehetik igénybe, a kísérőknek pedig lábzsákot biztosítanak.

Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a létesítményt november 24-én állították fel és 25-én, pénteken birtokba is vehették az egri gyermekek. A kezdő napon még kedvezőtlen volt az időjárás, de szombaton és Advent első vasárnapján összesen 450 gyermek lépett a pályára, az iskolákkal is folyamatos az egyeztetés a mindennapos testneveléshez kapcsolódóan. A korcsolyapálya valamivel több, mint 210 négyzetméteres méretével a tavalyinál kis mértékben nagyobb, borítása hűtést nem igénylő, az időjárástól függetlenül használható, ún. szintetikus jég. Ez a ruházatot nem roncsoló folyadékkal tesznek csúszóssá. Ez a pálya azok számára a legalkalmasabb, akik most ismerkednek a korcsolyázással, ezért ez a lehetőség az óvodások és általános iskolások számára nyitott, utóbbiak közül is a kisebbeknek ajánljuk.
A korcsolyapálya a hét minden napján, 10.00 – 19.00 óráig használható, kivéve december 31-ét, amikor 13.00 óráig lehet csúszni, valamint a december 24-25-26., illetve a január 1-jei napokat, amikor a létesítmény zárva tart – mondta el az üzemeltető.

A két korcsolyapálya üzemeltetésének legfontosabb célja idén is az, hogy a téli sportot kedvelő egriek minél szélesebb köre tölthesse hasznosan szabadidejét a hideg napokon. Fontos, hogy Egerben elérhető áron, jó körülmények között hódolhassanak kedves időtöltésüknek a sportbarátok. Ugyancsak kiemelt cél, hogy a kisgyermekek megismerkedhessenek a mozgásnak ezzel a formájával is, kipróbálhassák és megszerethessék a korcsolyázást, mint remek, egészséges téli időtöltést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.