Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 05. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Meghosszabbították a fizetési haladékot a Pápa-Ser Kft. hitelezői

Meghosszabbították a fizetési haladékot a Pápa-Ser Kft. hitelezői

A november 11-én lejáró fizetési haladék meghosszabbításáról és az egyezség átdolgozásáról döntöttek a Pápai Hús 1913 Kft. leányvállalata, a csődeljárás alatt álló sertéstenyésztéssel foglalkozó Pápa-Ser Kft. hitelezői csütörtökön az első csődegyezségi tárgyaláson Pápán.

A cég fizetési moratóriuma november 11-én lejár, de mivel a hitelező bank (mint a biztosított hitelezők egyedüli képviselője) belső döntési mechanizmusához több idő kell, a reorganizációs tervben szereplő vagyonelemek sorsával kapcsolatos döntéseket nem tudták volna meghozni, szükség van a moratórium meghosszabbítására - mondta Uzsoky András, a tulajdonos Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a tárgyalás után.
A hitelezők ezért úgy döntöttek csütörtökön, hogy a fizetési haladékot január 31-ig meghosszabbítják, s annak lejárta előtt újabb egyeztetést tartanak.
Uzsoky András tájékoztatása szerint a Pápa-Ser Kft. a Magyar Fejlesztési Banktól 900 millió forint hitelt kapott, emellett a Pápai Hús 1913. kft. hiteléért is készfizető kezes; a csődeljárás alatt álló cég ezen felül 465 millió forinttal tartozik a nem biztosított hitelezőknek, beszállítóknak.
Az első csődegyezségi ajánlat öt százalék készpénzt tartalmazott, a tartozás további negyven százalékát ingatlan értékesítésből rendezné a kft. 2014 év végéig; az adós cég a tartozás többi részének elengedését kérte.
A Pápa-Ser Kft. tulajdonosa és menedzsmentje úgy gondolja, a következő egyeztetés november közepén jöhet létre - mondta végül Uzsoky András.

Címkék: Gazdaság-húsipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.