Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 27. 11:35, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Megdőlt a hajnali melegrekord

Megdőlt a hajnali melegrekord

Vasárnap virradóra megdőlt a hajnali melegrekord; a fővárosban a leghidegebb órákban is csaknem 24 Celsius fokot mértek - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t

A vasárnap hajnal szokatlanul melegnek bizonyult a magasabban fekvő mérőállomásokon. Síkvidéken csupán 13-19 fok volt a hőmérsékleti minimum, de a dombokon, hegytetőkön 20 Celsius fok feletti értékeket mértek.

Mostanáig ezen a napon 1992-ben volt a legenyhébb a hajnal, akkor 23,8 fok volt Széchenyi-hegyen. Most a János-hegyen csupán 23,9 fokig hűlt le a levegő, így ez lett az új augusztus 27-i országos és egyben a budapesti hajnali melegrekord.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez még vasárnap hajnalban eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: a középhőmérséklet az északi, északkeleti országrész kivételével általában 25, 26, de délen és városi környezetben helyenként 27 Celsius fok fölött alakul. A hőség miatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-38 fok között lesz, a legmelegebb a Dél-Alföldön várható. Késő estére 22-30 fok közé csökken a hőmérséklet. Vasárnap este az észak felől érkező front véget vet a hőségnek.

Emellett a heves zivatarok veszélye miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során