Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Október 30. 12:28, péntek | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

MÉG NÉPSZERŰBBÉ VÁLHAT AZ EGER VÁROSKÁRTYA

MÉG NÉPSZERŰBBÉ VÁLHAT AZ EGER VÁROSKÁRTYA

Igazi sikertörténet az Eger városkártya, melyet a 2014. március 15-e indulás óta több mint 4500-an váltottak ki és használnak naponta.

Az Eger Önkormányzata és 160 szolgáltató együttműködésével üzemeltetett, s az egri polgároknak sokrétű kedvezmények sorát nyújtó plasztikkártya nagy népszerűségnek örvend. A kártyabirtokosok számára az önkormányzati vállalatok, intézmények és a szerződéses partnerek legalább 5-, de akár 20-30, sőt, esetenként 50%-os kedvezményt biztosítanak. Azok, akik élnek az Eger városkártya adta lehetőségekkel előnyt élvezhetnek Egerben azért, mert egriek, s reméljük, a kártya használata során sokszor eszükbe jut majd: „Eger az én történetem”…

A rendelet szerint egri lakóhely nélkül is jogosultak városkártyát igényelni az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények, az önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok és a Polgármesteri Hivatal dolgozói, valamint az egri székhelyű felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, akiket Eger polgármestere szép hagyomány szerint tiszteletbeli egri polgárnak is fogad tanulmányaik kezdetén.

EGY ÉV GRÁTISZ A KÁRTYATULAJDONOSOKNAK

A fejlesztés időszaka következik: olyan fejlesztésekre nyílik lehetőség, melyek nyomán az Eger városkártya - terveink szerint - 2017-től egy innovatív és korszerű technológiai megoldásokat nyújtó, sokoldalú eszközzé válik. Példaként említhető, hogy a kártyát összekötjük okostelefonos alkalmazásokkal és ilyen jellegű szolgáltatásokkal, beléptető rendszerekkel, pontgyűjtő rendszert kívánunk bevezetni és az a célunk, hogy a parkolási is egyszerűbb legyen az Eger városkártyával rendelkezők számára. A fejlesztések előkészítését a Polgármesteri Hivatal szakirodája végi.

Ennek nyomán a 2016-os évben érvényben maradnak a jelenleg forgalomban lévő kártyák, így a kártyabirtokosok egy éves felhasználási lehetőséget ajándékba kapnak Eger Önkormányzatától és partnereinktől. Ehhez ügyfeleinknek semmit nem kell tenniük, a kártya érvényességét (a rajta szereplő felhasználási dátum ellenére) automatikusan meghosszabbítjuk (nincs szükség matricázásra sem).

Fontos az is, hogy aki még nem rendelkezik Eger városkártyával az az önkormányzati rendeletet értelmében egységesen, csupán 370 Ft + Áfa (470 Ft) díj megfizetése ellenében kiválthatja a plasztiklapot és élhet az ez által nyújtott kedvezményekkel.

Kérjük az egrieket, hogy kísérjék figyelemmel az önkormányzat most induló tájékoztató kampányát és éljenek az Eger városkártya által nyújtott lehetőséggel!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.