Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Február 08. 11:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Rádió Eger

Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

A 2015-ben 288 éves Markhot Ferenc Kórház Heves megye legnagyobb gyógyító intézménye, a lakosság ellátásában szerepe kiemelkedő, a térség egyik legnagyobb munkáltatója is.

Az intézmény több mint 10 telephellyel és elöregedett, felújításra szoruló épületekkel rendelkezik. A kórház 981 ággyal és 20 újszülött férőhellyel nyújt fekvőbeteg szakellátást Betegeink jelentős részét 891 ágyon gyógyítjuk. 2014-ben 35.787 beteget ápoltunk kórházunkban és 1.251 újszülött látott napvilágot intézményünkben. Kilenc telephelyen nyújtunk járóbeteg szakellátást. 2014-ben 825.065 beteg fordult meg a szakrendeléseken. A Markhot Ferenc Kórházban 1500-an dolgoznak, 189 orvos és 499 szakápoló. A kórház közel 9 milliárdt Ft-ból gazdálkodik, ami a 8 milliárdos OEP bevételből és saját bevételből tevődik össze. Éves szinten jellemzően egy havi finanszírozás hiányzik a rendszerből. Hosszabb időszak alatt felhalmozódott tartozást görget maga előtt az intézmény, ami a lejárt szállítói tartozásokat tekintve több mint 700 millió Ft-ot jelent. Műszerellátottság, orvostechnikai eszközök Az orvostechnikai eszközök fele nem haladja meg a 10 éves időtartamot, azonban szintén a fele 10-20 éves és jelentős részük több mint 20 éves. A folyamatban lévő illetve tervezett eszközbeszerzések 1.5 milliárd Ft értéket tesznek ki, melyek a jelenleg zajló és még ebben az évben lezáruló uniós projektek révén meg is valósulnak. Pályázatok, fejlesztések Az elmúlt két évben uniós pályázatok révén jelentős fejlesztések valósultak meg a Markhot Ferenc Kórházban és jelenleg is zajlanak a projektek munkálatai. Több mint 7.7 milliárd Ft-ot használhat föl a Markhot Ferenc Kórház különböző fejlesztésekre, melyek a gyógyító munka személyi és tárgyi feltételeit javították, javítják majd a jövőben. Folyamatban lévő fejlesztések: az 5.3 milliárdos nagyberuházás, mely látványosan és nagymértékben javítja majd a betegellátás feltételeit.Zajlik a Hevesi járóbeteg szakrendelő felújítása 663 millió Ft értékben, valamint a 600 milliós rehabilitációs ellátás fejlesztése kórházunkban. Szintén zajlik az „Ellátásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése” című projekt megvalósítása, 537 millió Ft értékben a Patológia szakmai és infrastrukturális korszerűsítés, komplex radiológiai fejlesztés (DSA, Ultrahang diagnosztika), a mezőkövesdi krónikus belgyógyászati rész fejlesztése, valamint kisebb eszközök, mobiliák beszerzése. A múlt év végén lezárult több projekt, a 200 milliós foglalkoztatás támogatás, befejeződött az onkológiai ellátórendszer fejlesztése 172 millió Ft értékben, 32 szakdolgozó ráépített képzése, szakképesítés megszerzése, szakorvosjelöltek képzési ösztöndíja realizálódhatott egy másik uniós pályázat segítségével és 90 millió Ft támogatással a koraszülött és újszülött osztály intenzív neonatológiai eszközparkjának fejlesztése is megvalósult. A kórház területén, mint ismert, több épületet illetően folynak az építési munkálatok. Az elkövetkező időszakban nagyobb, a betegellátást jelentősen befolyásoló átköltöztetés nem várható. Az intézmény időben tájékoztatja folyamatosan a lakosságot a változásokról és köszöni türelmüket, megértésüket.

Címkék: hírek Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak