Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. December 17. 10:57, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Máris itt az új Skoda Octavia sportváltozata

Máris itt az új Skoda Octavia sportváltozata

Pár napja leplezte le az Octavia új generációját a Skoda, s máris itt vannak az első képek az RS-ről.

Csak pár nap telt el azóta, hogy a Skoda nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotókat az Octavia új generációjáról, de már a sportos RS változat formavilága sem titok. A képek a cseh gyártó konfigurátorába kerültek fel véletlenül, hiába távolították el őket gyorsan, jó pár mentés készült róluk. Ahogy arra számítani lehetett, az Octavia RS sportosabb karosszériával készül az alapváltozatnál, elejét és hátulját is átalakították. LED-esek a ködlámpák, hátul duplák a kipufogók.

A konfigurátorba műszaki adatok nem kerültek fel, de úgy tudni, hogy az új RS-be ugyanaz a kétliteres turbómotor kerül, mint a Golf GTI következő generációjába. Ez körülbelül 220 lóerős teljesítményt jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.