Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 10. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: posta.hu

Magyar Posta: nem lesznek postabezárások

Magyar Posta: nem lesznek postabezárások

A Magyar Posta nem tervez postabezárást, jelenleg nincs olyan átszervezés a társaságnál, ami miatt csökkenne a posták száma - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel közleményben.

A Magyar Posta Zrt. ezzel Dudás Róbert, a Jobbik alelnökének kijelentésére reagált, miután a politikus nyolcszáz kistelepülési posta bezárását jelentő átszervezésről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A társaság közleményében cáfolta, hogy tömegével tervezne postabezárásokat, ezt megalapozatlan rémhírnek nevezte.

"A Magyar Posta nem tervez postabezárást, a postai szolgáltatások pedig országosan széles körben elérhetők" - hangsúlyozták.

Tájékoztatásukban emlékeztettek arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a Magyar Posta minden 1000 fő feletti településen köteles állandó postahelyet működtetni. A társaság nem csupán megfelel ennek a jogszabálynak, hanem jóval azt meghaladóan működtet postákat országszerte - szögezték le.

Megjegyezték: egyes esetekben előfordulhat, hogy a Magyar Posta szándéka ellenére változtatni kell egy posta elérhetőségén vagy működésén, ilyen esetben mindig időben értesíti az érintett önkormányzatot, és egyeztet a megoldási lehetőségekről, figyelembe véve a lakossági igényeket is.

Címkék: bezárás, posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.