Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Szeptember 21. 21:25, szerda | Helyi

Kutatók éjszakája 2016

Kutatók éjszakája 2016

Szeptember 30-án 10. alkalommal rendezik meg Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen.

Szeptember 30-án 10. alkalommal rendezik meg Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen, a Kutatók éjszakája című programsorozatot. A Campusok eddig is számos színes programmal szerepeltek, most azonban összehangolva folytak a munkálatok, az egységes szervezés, a kölcsönös segítségnyújtás és tapasztalatcsere, és a megszokott színvonal elérése érdekében. A programok fő helyszíne a Líceum (A épület) és a Leányka úti épületek (C, D, G épület és Invest Sportcentrum) lesznek. A két helyszín között aszfaltvasút biztosítja a könnyebb közlekedést. A több mint 100 program most is igen sokszínű. Az egyetem többi Campusán a délutáni órákban kezdődik a rendezvény. A gyöngyösi Károly Róbert Campus is nagyszámú, több mint 50 érdekes programmal várja az odalátogatókat. Bemutatkoznak a különböző szervezeti egységek és a szőlőtől a gyógynövényeken és a látványos kémián át a programozásba is betekintést nyerhetünk. Sárospatakon kémiai-fizikai kísérletek, izgalmas könyvtári akadályverseny kódfejtéssel és csillagmegfigyelés zenés programmal várja többek között a vendégeket. Jászberényben próbanyelvvizsgát tehetnek az érdeklődők, vagy művészeti szimpóziumon vehetnek részt és a hatékony tanulással ismerkedhetnek. A részletes programok elérésére, illetve a regisztrációra (ahol szükséges) a http://kutatokejszakaja.hu/2016/oldalon van lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt