Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2017. Szeptember 22. 08:54, péntek | Helyi

KRESZ-FESZT EGERBEN

KRESZ-FESZT EGERBEN

Közel 120 alsó tagozatos diák próbálta ki elméleti és gyakorlati tudását.

A Heves megyei Rendőr-főkapitányság-Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága 2017. szeptember 21-én, tartotta a KRESZ-FESZT elnevezésű közlekedésbiztonsági nyílt napját az egri Gárdonyi Géza téren. A mostoha időjárási körülmények ellenére 6 általános iskolai osztály, mintegy 120 fő alsó tagozatos diákkal jelent meg a rendezvényen, ahol KRESZ tesztlapot töltöttek ki, KRESZ kocka kirakóval, közlekedési puzzle-el ismerkedhettek, kipróbálhatták az ittasságot szimuláló szemüvegeket, továbbá tájékoztatást kaptak a kerékpár kötelező és ajánlott felszereléseiről, a szabályos gyalogos- és kerékpáros közlekedésről.
A KRESZ-FESZT rendezvény csatlakozott az EDWARD projekthez is.

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) a 2016. évi hasonló rendezvény sikerét követően 2017-ben is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze. A TISPOL együttműködők százezreivel kívánja megvalósítani, hogy 2017. szeptember 21-én valóban egyetlen tragédia se következzen be az európai utakon.

A TISPOL a projectedward.eu internetes felületen egy fogadalmat is elérhetővé tett, mely aláírására bárkinek lehetősége van, aki a program céljaival egyetért, és saját magatartásával kíván hozzájárulni a közúti áldozatoktól mentes nap megvalósulásához.

A rendezvényen részt vevő gyermekeket láthatósági mellénnyel látták el, majd ezt követően egy „0” alakzatot hoztak létre a gyerekek, mellyel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság is azt a célt hangsúlyozta, hogy ne szenvedjen senki halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

A lead képet készítette: Kakuk Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 09. 18:55, vasárnap | Belföld

Felborult egy busz, meghalt egy ember az M5-ös autópályán

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról

2020. Augusztus 09. 18:03, vasárnap | Bulvár

Főzzünk Robival! Csokifelfújt, meggygrillázs - VIDEÓ

Szeretitek a csokis desszerteket? Robi most egy édességet fog készíteni és közben sok érdekességet mesél a csokoládéról.

2020. Augusztus 09. 16:04, vasárnap | Kék hírek

Két fiatal rabolt Kecskeméten

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki.

2020. Augusztus 09. 15:00, vasárnap | Belföld

Mindent vittek, ami az útjukba került – VIDEÓ

Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök vetettek véget annak a lopássorozatnak, amit több megyét érintően követett el egy szlovák bűnözői csoport kempingekben, panziókban, vendégházakban megszálló vendégek sérelmére.