Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2017. Augusztus 14. 10:14, hétfő | Helyi
Forrás: Police

KÖZÖS ELLENŐRZÉS A TISZA-TAVI TÉRSÉGBEN

KÖZÖS ELLENŐRZÉS A TISZA-TAVI TÉRSÉGBEN

A balesetek és bűncselekmények megelőzésére, továbbá az ittas gépjárművezetők kiszűrésére irányult.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében a Tisza-tó, illetve vonzáskörzetében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hangolja össze.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság irányításával a Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod megyei rendőrök is részt vettek a 2017. augusztus 12-én és augusztus 13-án a Tisza-tó térségében tartott ellenőrzésen, melynek legfőbb célja a balesetek és bűncselekmények megelőzése, továbbá az ittas gépjárművezetők kiszűrése volt.
A 33-as számú főúton közlekedőket az úgynevezett „finn-módszerrel” ellenőrizték, melynek lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállították és ellenőrizték annak vezetőit. Amennyiben az alkohol szonda a sofőrnél negatív eredményt jelzett, úgy azonnal tovább haladhatott, míg ellenkező esetben az érintetteket félreállították és velük szemben eljárást kezdeményeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 13:31, szombat | Belföld

Tizenketten meghaltak, 950-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 12:01, szombat | Belföld

A koronavírus-fertőzés új mechanizmusát fedezték fel szegedi kutatók

A koronavírus új fertőzési mechanizmusát fedezték fel a szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói, ami lehetőséget biztosíthat a kórokozók sejtbe jutásának gátlására - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

2020. Szeptember 26. 11:00, szombat | Belföld

Szeptemberben 6,2 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Az álláskeresők száma szeptemberben havi összevetésben 6,2 százalékkal csökkent, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a szeptemberi zárónapon 323 400 álláskereső szerepelt.