Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Szeptember 22. 22:14, csütörtök | Helyi

Közös ellenőrzés

Közös ellenőrzés

A Heves megyei rendőrök és a társhatóságok szakemberei közösen ellenőrizték az M3-as autópálya Borsókút pihenőhelyénél az áthaladó gépjárműveket.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Heves Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival, valamint polgárőrökkel közös ellenőrzést végzett 2016. szeptember 21-én az M3-as autópálya Budapest irányába vezető oldalának 82-es kilométerszelvényében, a Borsókút pihenőhelyen.
A forgalom kiterelésével egybekötött akció kiterjedt a gépjárművek sebességének-, a passzív biztonsági rendszerek és eszközök használatának-, vezetési és pihenőidő-, ADR szabályok betartásának-, gépjármű birtoklásának-, a megtett úttal arányos díj megfizetésének-, továbbá az ország területén tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére.
A hat órán át tartó időszakban 3500 gépjárművet ellenőriztek a szakemberek. Ez idő alatt az M3-as autópálya Heves Megyei szakaszáról nem érkezett bejelentés balesetről.
A helyszíneken 24 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 5 esetben szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.
Az egyenruhások egy gépjárművet lefoglaltak, mivel arra körözést adtak ki.
Továbbá egy gépjárművezetőt előállítottak a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, mivel az általa használt személygépkocsira nem az ahhoz tartozó rendszámtábla volt felszerelve. A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.
Az ellenőrzés ideje alatt biztonsági öv használatának elmulasztása miatt nem kellett helyszíni bírságot kiszabniuk a rendőröknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén