Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Január 23. 17:59, hétfő | Helyi

KÖZLEMÉNY A NEMZETI GYÁSZNAP KAPCSÁN

KÖZLEMÉNY A NEMZETI GYÁSZNAP KAPCSÁN

Nemzeti Gyásznapra való tekintettel a kifejezetten vidám hangulatúra tervezett, ünnepi koncert elmarad.

A mai, Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett egri megemlékezést megtartjuk, ám a pénteki busztragédia kapcsán a mai napra meghirdetett Nemzeti Gyásznapra való tekintettel a kifejezetten vidám hangulatúra tervezett, ünnepi koncert elmarad. Ezt a kulturális eseményt – St. Martin és az Egri Szimfonikus Zenekar részvételével - terveink szerint későbbi időpontban rendezzük meg.
A Magyar Kultúra Napi rendezvényünk kezdő perceiben néma főhajtással és egy ide illő műsorelemmel emlékezünk az életüket vesztett magyar fiatalokra.

A gyászlobogót természetesen kifüggesztettük az egri Polgármesteri Hivatal épületeire, s a fekete zászló megtalálható más közintézmények homlokzatán és valamennyi egri iskola épületén is. Ezzel fejezzük ki mély megrendülésünket és azt, hogy együtt érzünk a gyászoló családokkal, a tragédia által sújtott sérültekkel, osztálytársakkal, barátokkal.

A Klebelsberg Központ Egri Tankerületének tájékoztatása szerint a második félév első tanításai napja a mai, s az ilyenkor hagyományos visszatekintés, értékelő beszélgetés lehetőséget ad arra, hogy Eger minden iskolájában - főként osztályfőnöki órai keretek között - megemlékezzenek az áldozatokról, beszélgessenek a tragédiáról. Van olyan tanintézmény, ahol ezt néma gyertyagyújtással és főhajtással is megteszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára