Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 05. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kockázatos lehet a megtakarítások felbontása

Kockázatos lehet a megtakarítások felbontása

Jelentős veszteséget kockáztat az, aki a hosszú távú megtakarításához nyúl annak érdekében, hogy rögzített árfolyamon törlessze devizahitelét – írja a Magyar Hírlap.

Az ING Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint a végtörlesztéshez célszerű minél könnyebben mozdítható pénzügyi eszközökhöz nyúlni.

Kovács Zsolt szerint alkalmasak a végtörlesztési célú pénzfelszabadításra a rendkívüli kiadásokra félretett összegek, azon belül is minden, ami gyorsan, könnyen mobilizálható. A hosszabb távra szóló megtakarítások felbontása viszont költséges, másrészt számos pénzügyi eszköz árfolyama jelentősen csökkent a válság nyomán. Mint azt a távirati iroda közölte, a legfrissebb becslések szerint százezer és háromszázezer közötti azok száma, akiknek jelzálogalapú devizahitelük van, és akarnak majd élni a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetőségével.

A szövetkezeti hitelintézetek december végéig 10-11 százalékos hiteldíjjal kínálnak forinthitelt a devizahitelt végtörleszteni készülőknek, és arra számítanak, hogy a végtörlesztési lehetőségnek köszönhetően visszanyerik korábban elvesztett ügyfeleik egy részét – adta hírül tegnap az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség. A szövetkezeteknél csaknem hatszázmilliárd forintos szabad forrás áll rendelkezésre. Varga Antal, az OTSZ ügyvezetője hangsúlyozta: a fix árfolyamú devizahitel-végtörlesztésről rendelkező jogszabály ismét keresetté teheti a forintalapú jelzáloghiteleket.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során