Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 30. 18:01, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás az új uniós programban

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás az új uniós programban

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás a jövőre induló, Európai horizont elnevezésű, új uniós kutatási és innovációs keretprogramban - közölte az Országos Onkológiai Intézet tudományos igazgatója csütörtökön az M1-en.

Nagy Péter azt mondta, hogy a keretprogram onkológiai missziójában várhatóan nagy hangsúlyt fektetnek a ritka onkológiai betegségekre és a gyermekonkológiára, de az összes daganatos megbetegedés fókuszban lesz.

A program elsődleges törekvése, hogy 2030-ra Európában legalább négyből három daganatos betegnek biztosítsák a tízéves túlélését.

Nagy Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy az onkológiai misszió tudományos tanácsadó testülete az Európai Onkológiai Akadémia. A tavaly létrehozott Kelet- és Közép-európai Onkológiai Akadémián keresztül pedig a nyugat-európai és a közép-kelet-európai országok közötti együttműködést erősítik annak érdekében, hogy az EU-n belül a rákkutatás területén is felszámolják az egyenlőtlenségeket.

Címkék: kutatás, rák, unió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.