Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport
Forrás: mti

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

A szaklap listáján egy másik úszó, a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf áll a második helyen, míg a harmadik Gulácsi Péter, a Bundesligában harmadik, Bajnokok Ligája-szereplő RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott hálóőre.

A legjobb 25 között hat úszó és öt futballista van. Hosszú mellett további öt olimpiai bajnok szerepel a listán: a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu testvérek, a kardvívó Szilágyi Áron, a kajakos Kozák Danuta és vízilabdázó Varga Dénes.

A magazin a lista felállításának módszertanával kapcsolatban megjegyezte, az elfoglalt helyezés a sportolók eredményei mellett a pénztermelési képességüket mutatja meg, ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

A helyezést adó értékelésben 40 százalékkal súlyozták a sporteredményeket, illetve az adott sportág népszerűségét, üzleti potenciálját, 25 százalékot adott a közösségi média (mennyire erős influenszer valaki), 15 százalékot a hírteljesítmény, 15 százalékot a legnagyobb, sportszponzorációban aktív hirdetők értékelése, és öt százalékban számított, kinek hány aktív éve lehet még hátra (minél több, annál magasabb pontszámot kaptak).

A sporteredményeknél a hazai és nemzetközi eredményekhez egy sportági szorzót társítottak, utóbbit az adott sportág nézettsége, az elérhető pénzdíjak és keresetek, valamint csapatsportoknál a klubtornák pénzdíjazása alapján határozták meg.

A legértékesebb sportolók:
1. Hosszú Katinka (úszó) 76,3 pont
2. Milák Kristóf (úszó) 50,7
3. Gulácsi Péter (labdarúgó) 50,5
4. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 43,5
5. Michelisz Norbert (autóversenyző) 34,2
6. Kapás Boglárka (úszó) 34
7. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó) 33,9
8. Willi Orbán (labdarúgó) 33,7
9. Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,8
10. Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.